Înapoi

21 feb. 2022

Vizionar al tehnologiei agricole, și-a sărbătorit împlinirea a 90 de ani

O viață plină de pasiune pentru Amazone:
Prof. h.c. Univ. Samara R A S Dr. Dr. h.c. Heinz Dreyer  

Prof. h.c. Heinz Dreyer, care a fost director general al fabricilor Amazone mult timp, și-a sărbătorit cea de-a 90-a aniversare pe data de 19 februarie. El a ajutat la construirea companiei în timpul celei de-a treia generații a familiei Dreyer și a dezvoltat-o în mod semnificativ într-un specialist global în tehnologie agricolă pentru agricultura modernă. De-a lungul activității sale la conducerea grupului Amazone, acesta a realizat un număr mare de invenții tehnice importante, care au fost brevetate și premiate în mai multe rânduri. La începutul anului 2005 i-a încredințat funcția de director general fiului său, Dr. Justus Dreyer. Cu toate acestea, el continuă să se ocupe de tehnica de semănat Amazone și de fertilizare optimă și își păstrează colaborarea cu SAA Samara și cu alte universități. A rămas membru al consiliului de administrație.

Prof_hc_Heinz_Dreyer_Amazonen-Werke


Fiul cel mai mare al lui Ing. Dipl. Heinrich Dreyer, succesorul fondatorului fabricilor Amazone, s-a născut în 1932 și a fost desemnat de tatăl său ca succesor. După absolvirea liceului din Osnabrück și în timpul vacanțelor de semestru, a efectuat diverse stagii de practică în fabrica de oțel din Georgsmarienhütte și Osnabrück, la firma Heinrich Lanz din Mannheim și la fabricile de metale ușoare BLW din Bavaria. A studiat ingineria mecanică la Universitatea Tehnică din München iar după absolvire în 1956, a continuat să lucreze la universitate ca și colaborator independent, cu un mandat de cercetare din partea Ministerului Federal al Agriculturii (Bonn), pentru a finaliza doctoratul.

Cu toate acestea, planurile sale au fost întrerupte brusc, din cauza decesului tatălui său, în noiembrie 1957. De atunci, Heinz Dreyer, împreună cu vărul său Klaus Dreyer, s-au implicat prompt în activitatea fabricilor AMAZONE și au preluat împreună conducerea companiei. Acest lucru a avut loc la începutul anului 1958. Pe lângă extinderea necesară a companiei, Heinz Dreyer și-a reluat teza de doctorat, a studiat administrarea afacerilor agricole și politica agricolă susținându-și examenele corespunzătoare, și obținând doctoratul în 1963 la Universitatea Justus Liebig din Gießen.

De la început, acesta s-a concentrat în principal pe dezvoltarea produselor. În acest domeniu a avut parte, în scurt timp, de un mare succes. După doar câteva săptămâni, a inventat primul distribuitor cu două discuri ZA (distribuitor centrifugal) în trei puncte, care ulterior a devenit model pentru aproape toate distribuitoarele de îngrășăminte din întreaga lume și a vândut cu mult peste 750.000 de unități până în prezent. El s-a ocupat, de asemenea, de dezvoltarea continuă a mașinilor de recoltat cartofi, a dezvoltat un nou tip de distribuitor de gunoi de grajd cu o unitate de împrăștiere largă, a inventat mașini noi de semănat pentru suprafețe de lucru mai mari și, în cele din urmă, o semănătoare de păioase atasata de tractor , care a adus în scurt timp fabricilor AMAZONE, poziția de lider de piață în acest domeniu - legendarul AMAZONE D4.

În 1960 s-a căsătorit cu Magdalene Teich, fiica unui antreprenor din Bavaria Inferioară. Dintre cei patru copii ai săi, Petra, Nicoline, Konstanze și Justus, Justus a devenit succesorul său, preluând conducerea fabricilor. 

Din punct de vedere antreprenorial, orientarea companiei spre o conducere prospectivă a reprezentat o pasiune pentru el. Acesta a elaborat conceptul unui grup de conducere care, pe lângă cei doi directori executivi, a inclus și angajați aleși în funcție de anumite criterii bine definite, cu drepturi de vot corespunzătoare, așa-numitul grup de conducere 1 (FG1), care reprezintă și astăzi conducerea superioară, cu opt persoane în prezent, din care profesorul Heinz Dreyer continuă să facă parte.  

Începând cu 1975, el și-a concentrat activitățile de dezvoltare pe tehnologia de însămânțare directă în Canada și a inventat, printre altele, dalta brăzdar produsă de Amazone, care se dovedește a fi deosebit de eficientă în cele mai diverse condiții de utilizare, inclusiv în Rusia. Având în vedere că multe regiuni ale Rusiei se confruntă cu lipsa apei, prof. Heinz Dreyer a văzut acest lucru ca pe o oportunitate de a folosi însămânțarea directă și a avut un succes extraordinar. Profesorul Heinz Dreyer, tatăl intelectual și inventatorul lui Primera DMC, este încântat să vadă cum "mașina" sa continuă să se afirme pe plan internațional.

Provenind dintr-o familie de antreprenori cu o tradiție îndelungată, el consideră că un climat de lucru familial și bun este foarte important în toate domeniile. Prof. Heinz Dreyer spune despre angajații săi: „La Amazone, am fost întotdeauna deosebit de norocoși să avem parte de angajați extraordinari, nu numai pe partea de design, ci și în producție și vânzări. Apoi trebuie să creați un climat care să facă angajații să se simtă confortabil, iar munca lor să fie recunoscută.” Astăzi, aproximativ 2000 de angajați lucrează în grupul de fabrici Amazone, având succes pe plan internațional, în cadrul celor nouă unități de producție din Germania, Franța, Rusia și Ungaria.

De-a lungul anilor, profesorul Dreyer a ancorat virtuțile Amazone în ADN-ul întregii organizații Amazone: Acestea sunt o forță inovatoare remarcabilă, standarde înalte de calitate și comunicare pe picior de egalitate cu fermierii și oamenii de știință din întreaga lume. Cu o pasiune neîntreruptă și un angajament ridicat, progresul agricol reprezintă o pasiune pentru el, iar cheia succesului Amazone, în opinia lui, este: „Ceea ce ne-a adus în top sunt inovațiile. Idei noi, care trebuie să fie cu adevărat bune, realiste și să aibă avantaje tehnice. Cu toate acestea, mașinile noastre nu trebuie doar să funcționeze bine, ci să fie și fiabile. Iar noi suntem o companie care este aproape de clienții săi și care are grijă de clienți.” 

Distincții onorifice pentru Prof. h.c. Univ. Samara R A S Dr. Dr. h.c. Heinz Dreyer

Deoarece Prof. Dreyer s-a ocupat în ultimii ani din ce în ce mai mult de tehnica de semănat pentru Rusia, el a fost primul membru ales al Academiei Internaționale de Educație Agricolă din Moscova. Într-o lungă tradiție rusă, aceasta este considerată una dintre cele mai înalte distincții („academician”). În calitate de consilier științific la Universitatea Agricolă de Stat din Samara, acesta a primit, în 2001, titlul de profesor onorific al acestei universități, un titlu care este recunoscut în prezent și în Germania.

Datorită contribuțiilor sale la cercetarea științifică și dezvoltarea în domeniul ingineriei agricole, în vara anului 2005, el a primit titlul de doctor onorific al Universității din Hohenheim. În anul 2008, a primit Medalia de Merit de Argint din partea Ministerului Agriculturii al Federației Ruse. În anul 2009, Asociația Inginerilor Germani (VDI) a onorat munca lui Heinz Dreyer cu medalia de onoare VDI.

Cea mai mare onoare acordată prof. Heinz Dreyer a avut loc în anul 2012, când a fost ales „Membru Extern al Academiei Ruse de Științe Agricole RAAS”. Calitatea aceasta de Membru Extern este considerată în Federația Rusă ca fiind una dintre cele mai înalte distincții științifice, fiind foarte rar acordată oamenilor de știință care nu sunt ruși. 
 

Alle

AgXeed_Agbot_4Rad_dx_ax_DSC08357_d1_220613
14 iun. 2022

AMAZONE participă la start-up-ul AgXeed

Grupul AMAZONE își consolidează cooperarea pentru dezvoltare împreună cu start-up-ul olandez AgXeed B.V. investind financiar în această companie. Odată cu consolidarea acestei colaborări de succes, AMAZONE devine un partener strategic al start-up-ului AgXeed. Scopul parteneriatului este dezvoltarea continuă a utilajelor AMAZONE în ceea ce privește utilizarea autonomă a acestora în câmp.

UX-Detail_Koffer-im-Fach_d0_kw_P5091656_d1_220511
13 iun. 2022

Cu AMAZONE AidPack întotdeauna gata de acțiune

Piese de uzură și de schimb originale, totul compact într-o valiză

Odată cu noile AidPacks, AMAZONE oferă acum piesele de uzură și de schimb esențiale pentru utilajele pentru protecția a plantelor în valize de material plastic ușor de manipulat.

Teaser
9 iun. 2022

Tăvălug cu cuțite ca unealtă în contact cu solul pentru Cirrus 6003-2 de la AMAZONE

AMAZONE oferă acum un tăvălug cu cuțite ca unealtă în contact cu solul îmn combinație cu semănătoarea tractată și rabatabilă Cirrus 6003-2. Construcția închisă a tăvălugului cu dispunerea în V a cuțitelor reversibile constituie o caracteristică de excepție a echipamentului.

Image-Barometer-20220322-RO
24 mar. 2022

Barometru de imagine al DLG 2021/2022

AMAZONE ocupă încă o dată locul 4 în ceea ce privește DLG-ImageBarometer 2021/2022. Cu un total de 50.8 puncte, AMAZONE este astfel cel mai bun dintre producatorii de mărime medie de echipamente din sectorul tehnologiei agricole,conform evaluărilor.

Produktionsstandort Bramsche
8 mar. 2022

AMAZONE a înregistrat o nouă creștere a cifrei de afaceri

În pofida a încă unui an financiar plin de provocări cauzate de pandemia de coronavirus, grupul AMAZONE a reușit să își continue dezvoltarea și să depășească următorul plafon de 650 milioane Euro.

Prof_hc_Heinz_Dreyer_Amazonen-Werke
21 feb. 2022

Vizionar al tehnologiei agricole, și-a sărbătorit împlinirea a 90 de ani

O viață plină de pasiune pentru Amazone:
Prof. h.c. Univ. Samara R A S Dr. Dr. h.c. Heinz Dreyer

Prof. h.c. Heinz Dreyer, care a fost director general al fabricilor Amazone mult timp, și-a sărbătorit cea de-a 90-a aniversare pe data de 19 februarie. El a ajutat la construirea companiei în timpul celei de-a treia generații a familiei Dreyer și a dezvoltat-o în mod semnificativ într-un specialist global în tehnologie agricolă pentru agricultura modernă. De-a lungul...

SafetyKit-Koffer_d0_kw_P9229917
14 ian. 2022

Mereu În siguranță cu Safety Kit

Certificat, durabil și mereu la îndemână: Echipamentul de protecție personală destinat manevrării erbicidelor, sub formă de geantă Safety Kit de la AMAZONE.

C-Mix-Gänsefußschar_1
20 oct. 2021

Prelucrarea plată a solului cu brăzdarul tip picior de gâscă AMAZONE C-Mix

Disponibil acum și în varianta HD foarte rezistentă la uzură: Prelucrarea plată a solului câștigă o importanță tot mai mare, datorită cerințelor sporite privind igiena câmpului și administrării economice a apei din sol. Pe de o parte, semințele de buruieni și cerealele descompuse nu trebuie să fie îngropate în sol, iar pe de altă parte, rădăcinile trebuie să fie tăiate complet.

Galerie (1) Tyrok-8Schar_Fendt_d0_kw_DJI_0213
14 sept. 2021

Un nou produs de referință în gama plugurilor: Plugul reversibil semipurtat AMAZONE Tyrok 400

Mai multă putere prin viteză sporită cu uzură minimă
Odată cu modelul Tyrok 400, Amazone aduce pe piață un plug reversibil semipurtat complet nou, opțional cu 7, 8 sau 9 brăzdare pentru clasa de tractoare de 400 CP. Principalele caracteristici ale acestui plug sunt puterile mai mari, chiar și la sarcini de durată, calitatea perfectă a lucrării și o stabilitate excepțională. În același timp, Tyrok oferă un grad înalt de confort datorită reglării foarte simple...

UX7601_Deutz_d0_kw_DJI_0758_d1_210805
6 sept. 2021

Cea mai mare forță de impact și precizie pe o singură axă

Noua dimensiune: Mașină de erbicidat tractată Amazone UX Super, cu un volum real de până la 9.000 l și o lățime de lucru de 42 m
Amazone extinde familia de mașini de erbicidat tractate pentru remorci UX pentru a include modelul de înaltă performanță UX 7601 Super cu 8.000 l și UX 8601 Super cu 9.000 l volum real. Datorită continuității constante a designului compact al mașinii Amazone, noile modele combină o capacitate a rezervorului de până la 9.000 l și o...

icetiger_claas_d0_kw_P1178963_Medaille
27 aug. 2021

Medalia de argint demopark pentru distribuitorul de material antiderapant IceTiger

În cadrul târgului de specialitate demopark 2021, Amazone a primit medalia de argint demopark pentru distribuitorul de material antiderapant IceTiger. Juriul prestigios de specialitate a răsplătit astfel noul distribuitor, echipat pentru împrăștierea sării și a soluției saline cu sistemul inovativ Smart Precision.

CatrosXL3003_Messerwalze_X-Cutter-Disc_d0_nr_DJI_0497
20 aug. 2021

Noul X-Cutter-Disc pentru prelucrarea plată a solului

Amazone își extinde posibilitățile de selecție a uneltelor pentru grapa cu disc compact Catros cu noul X-Cutter-Disc. Discul special cu profil în valuri se folosește pentru prelucrarea foarte plată a solului. Forma specială a discului generează o secțiune pe întreaga suprafață, intensă și convine prin intensitatea de amestecare aproape de suprafață pentru o descompunere mai rapidă. Acest lucru asigură condițiile optime pentru cultura următoare.
Prelucrarea...

Galerie (1)
13 aug. 2021

Transformă vântul într-un avantaj

Amazone WindControl este acum disponibil și independent de ArgusTwin
Vântul este omniprezent în întreaga lume și reprezintă o provocare majoră în practica agricolă în ceea ce privește fertilizarea minerală uniformă. Cu sistemul Amazone WindControl, influența vântului asupra modelului de împrăștiere poate fi monitorizată permanent și compensată automat. WindControl poate fi utilizat acum și pentru distribuitoarele purtate ZA-TS și cele tractate ZG-TS, independent...

Ceus3000TX_Deutz_d0_kw_DJI_0589
26 iul. 2021

Combinația grapă-cultivator Ceus 3000-TX și 4000-TX, pentru amestecul perfect

Tăiere, sfărâmare netedă și intensivă, precum și afânare cu amestecare în profunzime
Amazone oferă acum două noi tipuri de combinații de grapă-cultivator tractate, cu lățime de lucru de 3 m și 4 m, în versiune rigidă. Astfel, combinația dintre aceste unelte, poate fi utilizată și pentru ferme mici si mijlocii și cu clase de tractoare începând cu 150 CP. Noile Ceus 3000-TX și Ceus 4000-TX sunt echipate cu un sistem de rulare central și conving prin precizia și...

20210421_Precea_Packer_d0_jm_DJI_0612_d1_210510
15 iul. 2021

Noua grapă rotativă KE 3002-240 de la AMAZONE, cu sistem Rotamix

Amazone oferă o nouă grapă rotativă, pentru puteri mari ale tractorului de până la 240 CP. Noul tip dezvoltat KE 3002-240, cu lățimea de lucru de 3 m și sistem inovator Rotamix, își demonstrează calitățile înprelucrarea intensă a pământului, în special în zonele dificile.


Sistemul Rotamix – scurt, compact și cu două unități de suport suplimentare pentru unelte
KE 3002-240 cu sistemul Rotamix are douăsprezece suporturi de unelte, între care se împarte puterea...

Ceus5000-2TX_ultra_Fendt_d0_kw_P7204379
8 iul. 2021

Ghearele C-Mix-Ultra - Noul dispozitiv de siguranță hidraulic la suprasarcină

Siguranță sporită în utilizare cu noul sistem de gheare C-Mix-Ultra pentru cultivatorul cu discuri Cenius și combinația de grapă-cultivator Ceus
Amazone își extinde gama de utilaje cu noul sistem de gheare C-Mix-Ultra pentru seria de cultivatoare tractate Cenius-2TX cu lățimi de lucru între 4 și 8 m și pentru combinația tractată de grapă-cultivator Ceus-2TX, disponibilă cu lățimi de lucru între 4 și 7 m. Noul sistem de gheare este echipat cu un dispozitiv automat de...

IceTiger_ISO_Sole_Claas_Einsatz_d0_kw_P2099655_de_d1_210602
28 iun. 2021

IceTiger – Mai multă precizie pentru serviciile de deszăpezire

Prin noul IceTiger complet nou dezvoltat, Amazone oferă acum un distribuitor inovator pentru împrăștierea sării și a soluției saline cu cel mai înalt grad de precizie. Noua tehnologie de transport cu bandă, permite aplicarea de săruri cu conținut diferit de umiditate, chiar și în cantități foarte mici, precum și materialelor antiderapante, cum ar fi criblura sau nisipul. În combinație cu sistemul confortabil de comandă ISOBUS, IceTiger se transformă într-un dispozitiv de...

UX5201Smartsprayer_Claas_d0_kw_P4211498
21 mai 2021

Mașina de erbicidat inteligentă Amazone UX SmartSprayer Practicarea agriculturii punctiforme la cel mai înalt nivel

În sezonul de primăvară 2021, Amazone va lansa mașina de erbicidat UX 5201 SmartSprayer, cu o lățime de lucru de 36 de metri. În rutina zilnică a unei ferme cu suprafețe mari de teren arabil, aplicarea cu precizie a erbicidelor foliare „verde pe verde”, se realizează în timp real. Tehnologia video de la Bosch detectează buruienile în culturile dispuse în rând, iar motorul xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE), produs de BASF Digital Farming Solutions, decide...

Amazone_Pantera 4503_Profihopper 1250_Precea 4500-2CC Super
22 apr. 2021, Hasbergen-Gaste

Grupul AMAZONE își continuă creşterea dinamică

În exerciţiul financiar 2020, Grupul Amazone a depăşit cifra de afaceri de 500 milioane Euro. La nivel mondial, producătorul de maşini agricole și utilaje municipale a realizat o creştere a cifrei de afaceri de 15% față de anul precedent.La nivel de companie, se estimează că cifra de afaceri totală în 2020 este de 537 milioane Euro (în 2019: 467 milioane Euro). Astfel, Amazone a obţinut cele mai mari venituri din istoria de 138 de ani a companiei. În ciuda...