Înapoi

22 apr. 2021, Hasbergen-Gaste

Grupul AMAZONE își continuă creşterea dinamică

Pentru descărcarea pachetului media

În exerciţiul financiar 2020, Grupul Amazone a depăşit cifra de afaceri de 500 milioane Euro. La nivel mondial, producătorul de maşini agricole și utilaje municipale a realizat o creştere a cifrei de afaceri de 15% față de anul precedent.


Amazone_Pantera 4503_Profihopper 1250_Precea 4500-2CC Super
Standarde ridicate în ceea ce privește performanța, precizia și ușurința utilizării: mașină de erbicidat autopropulsată Pantera, semănătoare de precizie Precea și cositoare autopropulsată Profihopper

La nivel de companie, se estimează că cifra de afaceri totală în 2020 este de 537 milioane Euro (în 2019: 467 milioane Euro). Astfel, Amazone a obţinut cele mai mari venituri din istoria de 138 de ani a companiei. În ciuda deficienţelor cauzate de pandemia de coronavirus, s-a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor. „Acesta este un rezultat excelent și un mare succes pentru întregul Grup Amazone și pentru partenerii noştri”, au subliniat Christian Dreyer și Dr. Justus Dreyer. „În ultimul exerciţiu financiar, întreaga echipă a depus toate eforturile pentru a asigura funcţionarea cât se poate de normală în pandemia de coronavirus. Datorită nivelului ridicat al implicării și disciplinei tuturor angajaţilor, am evitat întârzierile în producţie și toate comenzile au fost livrate în colaborare cu partenerii noştri de distribuție.” 

Poziționarea extinsă la nivel internațional a avut un impact deosebit asupra rezultatului pozitiv. Cu peste 80% din exporturi și o ofertă extinsă pentru afaceri de orice dimensiuni, Amazone este poziționată avantajos pe toate piețele majore de export. Afacerile cu utilaje agricole s-au dezvoltat foarte bine, în mod deosebit în Germania, Danemarca, Belgia, Rusia și Austria. Și de această dată au fost înregistrate cifre de afaceri excelente în Franța, Polonia și Marea Britanie. 

În general, numărul de angajați a rămas stabil pe parcursul anului, iar în prezent totalizează 1900 de angajați la nivel mondial.

În ciuda condițiilor cadru dificile cauzate de pandemia de coronavirus, Amazone a reușit să finalizeze la timp proiectele importante de investiții stabilite pentru anul trecut. Astfel, s-a deschis noul centru de piese de schimb „Global Parts Center”, la punctul de lucru Tecklenburg-Leeden. Capacitățile sporite de depozitare și logistica complet nouă și modernă a pieselor de schimb, cu perioade de transfer semnificativ reduse, asigură un nivel ridicat de servicii la nivel mondial. Grupul a deschis o nouă sucursală în Ucraina, pentru extinderea activităților de vânzări internaționale. Noul punct de lucru din Kiev oferă clienților o gamă largă de servicii și consultanță extinsă. 

În ansamblu, în 2020 investițiile în proprietăți, instalații și echipamente au atins o valoare de ordinul zecilor de milioane. Compania a investit mai mult de 6% din cifra de afaceri în domeniul cercetării și dezvoltării. În acest an, este planificată o extindere semnificativă a punctului de lucru Bramsche. În fabrica de producție a utilajelor mari de la BAB A1, vor fi construite hale noi, cu suprafețe de 8.000 mp. 

Amazone aderă, de asemenea, în mod constant la planurile de dezvoltare continuă a gamei de produse. Amazone a răspuns deja cererii din ce în ce mai mari pentru utilaje agricole de precizie, cu multe soluții inovatoare. În domeniul tehnologiei îngrășămintelor, de exemplu, distribuția transversală controlată prin senzori, numită „ArgusTwin”, monitorizează influența schimbării proprietăților îngrășămintelor și optimizează automat modelul de împrăștiere. În plus, influența vântului poate fi verificată prin intermediul funcției „WindControl-System”, iar modelul de împrăștiere poate fi echilibrat. Se evită astfel fertilizarea excesivă sau insuficientă. 
De asemenea, tehnologia de precizie de ultimă generație este utilizată cu succes și pentru protecția culturilor. Cu ajutorul sistemului de control electric individual al duzelor „AmaSelect”, în combinație cu controlul automat al secțiunilor „GPS-Switch”, este posibilă realizarea unei lățimi parțiale de numai 50 cm. Acest lucru evită până la 85% din suprapunerile în straturile intermediare sau la capătul parcelei și economisește până la 10% din cantitatea de erbicide. 

Cu gama variată de produse pentru prelucrarea solului, inclusiv seriile de pluguri, se pot obține rezultate de vânzări ale vânzărilor. Același lucru este valabil și pentru echipamentele tehnice de însămânțare pe suprafețe mari, care și-au găsit rezonanța pe diverse piețe, cu metode diferite de însămânțare. În ceea ce privește semănătoarea bob cu bob, cu noul utilaj Precea, Amazone stabilește standardele în materie de precizie și viteză.

O evoluție semnificativă vedem și în cazul Schmotzer Hacktechnik, care aparține Grupului Amazone din 2019. Tehnica mecanică a protecție a plantelor câștigă teren datorită camerelor de supraveghere, a GPS-ului și a tehnologiei de control foarte precise, asociate cu creșterea performanței. 

Din iunie 2020, pe noul teren de testare din Wambergen, Amazone desfășoară un proiect de testare agricolă pe termen lung, utilizând printre altele prășitoarele Schmotzer. „Controlled Row Farming” (CRF) introduce un sistem de cultivare a terenurilor arabile în care fiecare măsură de cultivare a plantelor se realizează în raport cu un rând fix.

Scopul Amazone este de a intensifica dezvoltarea continuă a tehnologiilor moderne de precizie pentru a implementa un nivel sporit de protecție a climei, a naturii și a mediului, asigurând în același timp cele mai mari randamente și economisind costuri. Un aspect esențial este digitalizarea și crearea de rețele pentru toate procesele operaționale. „Amazone 4.0 este cuvântul cheie pentru contribuția noastră în domeniul software-ului, al electronicii și al senzorilor pentru un plus de precizie, utilizare simplă și transparență”, a declarat conducerea companiei. „Punctul nostru forte este know-how-ul intern în domeniul electronicii, asigurat de o echipă de dezvoltare cu experiență, care acum programează și software-ul propriu-zis.”

În ansamblu, compania anticipează multe schimbări viitoare în „cultivarea inteligentă a plantelor”, cu un potențial intrinsec mare, inclusiv pentru partenerii săi de distribuție. Acestea variază de la metode de cultivare și semănat modernizate, la selecția soiurilor, rotația mai variată a culturilor și până la însămânțarea culturilor intermediare și a culturilor de protecție a solului. 

Faptul că strategia Amazone pentru produse este foarte bine primită de fermieri, se reflectă, de asemenea, și în cazul ImageBarometer DLG (Societatea Agricolă Germană). În sondajul publicat recent, Amazone continuă să ocupe locul 4 și, prin urmare, are cea mai bună imagine dintre toate tehnologiile agricole și în rândul producătorilor de echipamente de dimensiuni medii. 

„Din păcate, din cauza pandemiei, au fost anulate multe târguri agricole și evenimente pe teme de specialitate, care ne ofereau puncte de contact importante pentru prezentarea inovațiilor noastre”, a continuat Dreyers. „Încercăm să compensăm acest lucru prin echipa noastră de vânzări puternică și extinsă și prin rețeaua noastră de distribuitori. Extindem în continuare canalul de comunicare digitală, pentru a oferi asistență. Pagina de start, nou proiectată anul trecut, oferă informații structurate ușor de utilizat și opțiuni de contact. În plus, turul „de 360 de grade” oferă o perspectivă virtuală de ansamblu asupra actualelor serii constructive de mașini și utilaje comunale. Utilizarea diverselor instrumente de servicii digitale s-a consolidat în cooperare cu furnizorii noștri specializați.”

Conducerea grupului manifestă un optimism prudent față de evoluția vânzărilor pentru exercițiul financiar 2021: „În prezent, situația comenzilor este bună în toate departamentele de producție. Astfel că așteptăm cu nerăbdare și optimism prima jumătate a anului 2021. Cu toate acestea, situația pandemică dinamică, precum și provocările economice actuale și cadrele politice în schimbare pot avea un impact negativ asupra contextului de vânzări. În plus, în prezent ne confruntăm cu creșteri disproporționate ale prețurilor și blocaje din partea furnizorilor noștri. Mai mult, industria agricolă trebuie să se adapteze constant la condițiile climatice extreme. Pe de altă parte, cererea mondială de alimente de înaltă calitate continuă să crească. 
În ciuda tuturor incertitudinilor, ne așteptăm ca vânzările să fie la același nivel ridicat din anul precedent pentru exercițiul financiar 2021.

Alle

AgXeed_Agbot_4Rad_dx_ax_DSC08357_d1_220613
14 iun. 2022

AMAZONE participă la start-up-ul AgXeed

Grupul AMAZONE își consolidează cooperarea pentru dezvoltare împreună cu start-up-ul olandez AgXeed B.V. investind financiar în această companie. Odată cu consolidarea acestei colaborări de succes, AMAZONE devine un partener strategic al start-up-ului AgXeed. Scopul parteneriatului este dezvoltarea continuă a utilajelor AMAZONE în ceea ce privește utilizarea autonomă a acestora în câmp.

UX-Detail_Koffer-im-Fach_d0_kw_P5091656_d1_220511
13 iun. 2022

Cu AMAZONE AidPack întotdeauna gata de acțiune

Piese de uzură și de schimb originale, totul compact într-o valiză

Odată cu noile AidPacks, AMAZONE oferă acum piesele de uzură și de schimb esențiale pentru utilajele pentru protecția a plantelor în valize de material plastic ușor de manipulat.

Teaser
9 iun. 2022

Tăvălug cu cuțite ca unealtă în contact cu solul pentru Cirrus 6003-2 de la AMAZONE

AMAZONE oferă acum un tăvălug cu cuțite ca unealtă în contact cu solul îmn combinație cu semănătoarea tractată și rabatabilă Cirrus 6003-2. Construcția închisă a tăvălugului cu dispunerea în V a cuțitelor reversibile constituie o caracteristică de excepție a echipamentului.

Image-Barometer-20220322-RO
24 mar. 2022

Barometru de imagine al DLG 2021/2022

AMAZONE ocupă încă o dată locul 4 în ceea ce privește DLG-ImageBarometer 2021/2022. Cu un total de 50.8 puncte, AMAZONE este astfel cel mai bun dintre producatorii de mărime medie de echipamente din sectorul tehnologiei agricole,conform evaluărilor.

Produktionsstandort Bramsche
8 mar. 2022

AMAZONE a înregistrat o nouă creștere a cifrei de afaceri

În pofida a încă unui an financiar plin de provocări cauzate de pandemia de coronavirus, grupul AMAZONE a reușit să își continue dezvoltarea și să depășească următorul plafon de 650 milioane Euro.

Prof_hc_Heinz_Dreyer_Amazonen-Werke
21 feb. 2022

Vizionar al tehnologiei agricole, și-a sărbătorit împlinirea a 90 de ani

O viață plină de pasiune pentru Amazone:
Prof. h.c. Univ. Samara R A S Dr. Dr. h.c. Heinz Dreyer

Prof. h.c. Heinz Dreyer, care a fost director general al fabricilor Amazone mult timp, și-a sărbătorit cea de-a 90-a aniversare pe data de 19 februarie. El a ajutat la construirea companiei în timpul celei de-a treia generații a familiei Dreyer și a dezvoltat-o în mod semnificativ într-un specialist global în tehnologie agricolă pentru agricultura modernă. De-a lungul...

SafetyKit-Koffer_d0_kw_P9229917
14 ian. 2022

Mereu În siguranță cu Safety Kit

Certificat, durabil și mereu la îndemână: Echipamentul de protecție personală destinat manevrării erbicidelor, sub formă de geantă Safety Kit de la AMAZONE.

C-Mix-Gänsefußschar_1
20 oct. 2021

Prelucrarea plată a solului cu brăzdarul tip picior de gâscă AMAZONE C-Mix

Disponibil acum și în varianta HD foarte rezistentă la uzură: Prelucrarea plată a solului câștigă o importanță tot mai mare, datorită cerințelor sporite privind igiena câmpului și administrării economice a apei din sol. Pe de o parte, semințele de buruieni și cerealele descompuse nu trebuie să fie îngropate în sol, iar pe de altă parte, rădăcinile trebuie să fie tăiate complet.

Galerie (1) Tyrok-8Schar_Fendt_d0_kw_DJI_0213
14 sept. 2021

Un nou produs de referință în gama plugurilor: Plugul reversibil semipurtat AMAZONE Tyrok 400

Mai multă putere prin viteză sporită cu uzură minimă
Odată cu modelul Tyrok 400, Amazone aduce pe piață un plug reversibil semipurtat complet nou, opțional cu 7, 8 sau 9 brăzdare pentru clasa de tractoare de 400 CP. Principalele caracteristici ale acestui plug sunt puterile mai mari, chiar și la sarcini de durată, calitatea perfectă a lucrării și o stabilitate excepțională. În același timp, Tyrok oferă un grad înalt de confort datorită reglării foarte simple...

UX7601_Deutz_d0_kw_DJI_0758_d1_210805
6 sept. 2021

Cea mai mare forță de impact și precizie pe o singură axă

Noua dimensiune: Mașină de erbicidat tractată Amazone UX Super, cu un volum real de până la 9.000 l și o lățime de lucru de 42 m
Amazone extinde familia de mașini de erbicidat tractate pentru remorci UX pentru a include modelul de înaltă performanță UX 7601 Super cu 8.000 l și UX 8601 Super cu 9.000 l volum real. Datorită continuității constante a designului compact al mașinii Amazone, noile modele combină o capacitate a rezervorului de până la 9.000 l și o...

icetiger_claas_d0_kw_P1178963_Medaille
27 aug. 2021

Medalia de argint demopark pentru distribuitorul de material antiderapant IceTiger

În cadrul târgului de specialitate demopark 2021, Amazone a primit medalia de argint demopark pentru distribuitorul de material antiderapant IceTiger. Juriul prestigios de specialitate a răsplătit astfel noul distribuitor, echipat pentru împrăștierea sării și a soluției saline cu sistemul inovativ Smart Precision.

CatrosXL3003_Messerwalze_X-Cutter-Disc_d0_nr_DJI_0497
20 aug. 2021

Noul X-Cutter-Disc pentru prelucrarea plată a solului

Amazone își extinde posibilitățile de selecție a uneltelor pentru grapa cu disc compact Catros cu noul X-Cutter-Disc. Discul special cu profil în valuri se folosește pentru prelucrarea foarte plată a solului. Forma specială a discului generează o secțiune pe întreaga suprafață, intensă și convine prin intensitatea de amestecare aproape de suprafață pentru o descompunere mai rapidă. Acest lucru asigură condițiile optime pentru cultura următoare.
Prelucrarea...

Galerie (1)
13 aug. 2021

Transformă vântul într-un avantaj

Amazone WindControl este acum disponibil și independent de ArgusTwin
Vântul este omniprezent în întreaga lume și reprezintă o provocare majoră în practica agricolă în ceea ce privește fertilizarea minerală uniformă. Cu sistemul Amazone WindControl, influența vântului asupra modelului de împrăștiere poate fi monitorizată permanent și compensată automat. WindControl poate fi utilizat acum și pentru distribuitoarele purtate ZA-TS și cele tractate ZG-TS, independent...

Ceus3000TX_Deutz_d0_kw_DJI_0589
26 iul. 2021

Combinația grapă-cultivator Ceus 3000-TX și 4000-TX, pentru amestecul perfect

Tăiere, sfărâmare netedă și intensivă, precum și afânare cu amestecare în profunzime
Amazone oferă acum două noi tipuri de combinații de grapă-cultivator tractate, cu lățime de lucru de 3 m și 4 m, în versiune rigidă. Astfel, combinația dintre aceste unelte, poate fi utilizată și pentru ferme mici si mijlocii și cu clase de tractoare începând cu 150 CP. Noile Ceus 3000-TX și Ceus 4000-TX sunt echipate cu un sistem de rulare central și conving prin precizia și...

20210421_Precea_Packer_d0_jm_DJI_0612_d1_210510
15 iul. 2021

Noua grapă rotativă KE 3002-240 de la AMAZONE, cu sistem Rotamix

Amazone oferă o nouă grapă rotativă, pentru puteri mari ale tractorului de până la 240 CP. Noul tip dezvoltat KE 3002-240, cu lățimea de lucru de 3 m și sistem inovator Rotamix, își demonstrează calitățile înprelucrarea intensă a pământului, în special în zonele dificile.


Sistemul Rotamix – scurt, compact și cu două unități de suport suplimentare pentru unelte
KE 3002-240 cu sistemul Rotamix are douăsprezece suporturi de unelte, între care se împarte puterea...

Ceus5000-2TX_ultra_Fendt_d0_kw_P7204379
8 iul. 2021

Ghearele C-Mix-Ultra - Noul dispozitiv de siguranță hidraulic la suprasarcină

Siguranță sporită în utilizare cu noul sistem de gheare C-Mix-Ultra pentru cultivatorul cu discuri Cenius și combinația de grapă-cultivator Ceus
Amazone își extinde gama de utilaje cu noul sistem de gheare C-Mix-Ultra pentru seria de cultivatoare tractate Cenius-2TX cu lățimi de lucru între 4 și 8 m și pentru combinația tractată de grapă-cultivator Ceus-2TX, disponibilă cu lățimi de lucru între 4 și 7 m. Noul sistem de gheare este echipat cu un dispozitiv automat de...

IceTiger_ISO_Sole_Claas_Einsatz_d0_kw_P2099655_de_d1_210602
28 iun. 2021

IceTiger – Mai multă precizie pentru serviciile de deszăpezire

Prin noul IceTiger complet nou dezvoltat, Amazone oferă acum un distribuitor inovator pentru împrăștierea sării și a soluției saline cu cel mai înalt grad de precizie. Noua tehnologie de transport cu bandă, permite aplicarea de săruri cu conținut diferit de umiditate, chiar și în cantități foarte mici, precum și materialelor antiderapante, cum ar fi criblura sau nisipul. În combinație cu sistemul confortabil de comandă ISOBUS, IceTiger se transformă într-un dispozitiv de...

UX5201Smartsprayer_Claas_d0_kw_P4211498
21 mai 2021

Mașina de erbicidat inteligentă Amazone UX SmartSprayer Practicarea agriculturii punctiforme la cel mai înalt nivel

În sezonul de primăvară 2021, Amazone va lansa mașina de erbicidat UX 5201 SmartSprayer, cu o lățime de lucru de 36 de metri. În rutina zilnică a unei ferme cu suprafețe mari de teren arabil, aplicarea cu precizie a erbicidelor foliare „verde pe verde”, se realizează în timp real. Tehnologia video de la Bosch detectează buruienile în culturile dispuse în rând, iar motorul xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE), produs de BASF Digital Farming Solutions, decide...

Amazone_Pantera 4503_Profihopper 1250_Precea 4500-2CC Super
22 apr. 2021, Hasbergen-Gaste

Grupul AMAZONE își continuă creşterea dinamică

În exerciţiul financiar 2020, Grupul Amazone a depăşit cifra de afaceri de 500 milioane Euro. La nivel mondial, producătorul de maşini agricole și utilaje municipale a realizat o creştere a cifrei de afaceri de 15% față de anul precedent.La nivel de companie, se estimează că cifra de afaceri totală în 2020 este de 537 milioane Euro (în 2019: 467 milioane Euro). Astfel, Amazone a obţinut cele mai mari venituri din istoria de 138 de ani a companiei. În ciuda...