Înapoi

8 mar. 2022

AMAZONE a înregistrat o nouă creștere a cifrei de afaceri

Pentru descărcarea pachetului media
În pofida a încă unui an financiar plin de provocări cauzate de pandemia de coronavirus, grupul AMAZONE a reușit să își continue dezvoltarea și să depășească următorul plafon de 650 milioane Euro. 

Pentru a doua oară consecutiv, bilanțul anual al producătorului de mașini agricole și utilaje comunale înregistrează o creștere semnificativă a cifrei de afaceri. După o creștere de 15 % în anul 2020, de această dată cifra de afaceri a înregistrat o creștere cu 22 %. Cifra de afaceri totală a afacerii de familie a atins astfel în anul financiar 2021 o nouă valoare maximă de 655 milioane Euro (anul precedent 2020: 537 milioane Euro). „Acest lucru reprezintă un succes enorm pentru întregul grup AMAZONE și partenerii noștri”, afirmă bucuroși cei doi proprietari, Christian Dreyer și dr. Justus Dreyer. „Interesul clienților pentru tehnologia agricolă modernă AMAZONE pentru desfășurarea mai precisă și mai economică a activității este foarte mare atât la nivel național, cât și internațional”. Grupul AMAZONE a reușit să profite și în anul 2021 de puterea inovatoare și de oferta vastă pentru întreprinderi de toate dimensiunile, atât din agricultura convențională, cât și din cea ecologică.

Orientare spre planul internațional

Această orientare este marcată în special de poziția puternică ocupată pe toate piețele de export importante, care constituie o cotă totală de peste 80 procente. AMAZONE îndeplinește diversele cerințe din aceste țări prin dezvoltarea conceptelor de utilaje, care se apropie cât mai mult de nevoia practică, prin schimbul permanent de practici agricole, cu ajutorul consultanților și oamenilor de știință de la fața locului.

Investiții și extinderea locațiilor fabricilor

Numărul de angajați la nivel mondial a crescut pe parcursul anului la aproximativ 2000 angajați. Cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare au ajuns la mai mult de 5 % din cifra de afaceri. În anul financiar 2021, compania a investit în active fixe câteva zeci de milioane.

În ceea ce privește programul dezvoltat pentru produse cu domenii vaste de activitate, precum și în cantități mai mari, grupul AMAZONE își extinde momentan capacitățile de producție. Astfel, după doar trei ani de la deschiderea locației din Bramsche a avut loc prima extindere a construcției. Halele suplimentare cu o suprafață de 8.000 m² permit în viitor producția eficientă a tuturor seriilor de utilaje pentru protecția plantelor AMAZONE. În plus, va exista spațiu suplimentar pentru inspecțiile utilajelor și optimizările calităților produselor pretențioase din punct de vedere tehnologic. Relocările de montaj asociate creează capacități pentru extinderea Global Parts Center de la locația din Tecklenburg-Leeden pentru îmbunătățirea gradului de service la nivel mondial.

Succes asigurat de puterea inovatoare

„În producția culturilor, subiectele precum nivelul maxim de profit, eficiența costurilor și dezvoltarea sustenabilă joacă un rol decisiv”, atrag atenția proprietarii. „Creșterea economică presupune și utilizarea eficientă a tuturor mijloacelor operaționale”. În domeniul administrării specifice suprafețelor parțiale, AMAZONE a reacționat deja cu multe soluții inovatoare. Din primăvara anului 2021 se folosesc, spre exemplu, primele UX SmartSprayer în câmp. Dotate cu tehnologie cu cameră de înaltă precizie și sistem de prelucrare a imaginilor de la Bosch, sistemul detectează buruieni în culturi semănate în rânduri și permite, datorită know-how-ului agricol de la xarvioTM, intervenții în timp real pe punctele cu cele mai mici suprafețe. Cu această tehnologie, în viitor se va putea reduce cu până la 80 % cantitatea de pesticide.

AMAZONE vine în întâmpinarea provocărilor tot mai mari ale selecției substanțelor active și diverselor prevederi pentru mediu cu noul sistem de injectare directă DirectInject pentru mașinile de erbicidat tractate UX. Cu ajutorul sistemului premiat cu medalia de argint Agritechnica, produsele specifice pot fi injectate sau economisite rapid, flexibil și mai ales în funcție de necesități în suprafața de teren pe durata aplicării. Un avantaj deosebit de important pentru reducerea timpului de lucru, a costurilor pentru mașini și a produselor pentru protecția plantelor, protejând în același timp și mediul înconjurător.

Compania este inovatoare și în segmentul administrării mecanice a buruienilor prin intermediul Schmotzer-Hacktechnik. „În plan internațional, prășitul are un mare potențial în producția integrată a culturilor. Considerăm că dezvoltarea ajută la ecologizarea agriculturii moderne, de exemplu, prin combinarea prășitului pe rănd cu aplicarea pe bandă. În combinație cu îngrășămătul lichid și aplicarea țintită sau chiar selectivă a protecției plantelor în același proces de lucru, în viitor vor rezulta mai multe posibilități de optimizare a agriculturii”, afirmă Christian Dreyer și dr. Justus Dreyer.

În ceea ce privește rezistențele tot mai mari și reducerea tot mai intensă a produselor de protecție a plantelor, prelucrarea solului joacă un rol extrem de important în igiena câmpului. În acest sens, anul acesta AMAZONE introduce pe piață noul cultivator cu prelucrare superficială cu 6 rănduri de organe active Cobra. Pe lângă amestecarea optimă a resturilor vegetale, rezultă o cantitate mare de pământ afânat. Acesta asigură condiții optime de germinare.

Cobra
Cultivator tractat pentru prelucrare superficialä Cobra 7000-2TX


În continuare, cu suportul de scule TopCut, AMAZONE prezintă un nou proiect pentru agricultura adaptată la climă. În funcție de condiții climatice, se poate alege din gama diversă de scule. Deviza este prelucrarea superficială a solului pentru evaporarea foarte redusă a apei și asigurarea unor condiții perfecte de germinare.

Dar și prelucrarea prin arătură a solului este promovată de AMAZONE prin dezvoltarea a două serii noi de pluguri. Plugul reversibil semi-purtat Tyrok între 7 - 9 trupițe, pentru tractoare pînă la 400 PS cu cele mai mari viteze de lucru și uzură minimă datorită noilor trupițe SpeedBlade constituie noua atracție în materie de pluguri. Cu noua reglare automată a primei brazde AutoAdapt și procesul de reversare SmartTurn care protejează materialul, plugul Tyrok este foarte precis și stabil. Aceleași avantaje sunt oferite de noul plug reversibil Teres cu patru până la șase trupițe pentru clase de tractoare mai mici.

În ceea ce privește semănătorile de prăsitoare, gama Precea s-a extins cu o variantă rabatabilă de 6 metri. Mașina de înaltă viteză și precizie cu până la 12 rânduri se poate dota opțional cu o echipare pentru îngrășăminte în partea din spate sau, pentru un randament maxim, cu buncărul frontal FTender.

Precea
Semăntoare de prășitoare Precea 6000-2CC Super


Cerințele pentru precizie și confortul de deservire s-au păstrat și în tehnica comunală. Cu ajutorul noului IceTiger, AMAZONE pune la dispoziție un distribuitor de material antiderapant complet nou, compatibil cu ISOBUS pentru distribuirea sării și nisipului. Prin transportul unic de material peste banda de transport se pot regla până și cele mai mici cantități și se distribuie optim prin reglarea electrică a punctului de aplicare. IceTiger a fost premiat de juriul târgului demopark 2021 cu o medalie de argint.

Au fost dezvoltate și mașinile pentru întreținerea profesională a spațiilor verzi. Se înregistrează o cerere tot mai mare din partea comunelor pentru tipurile de masini de tuns iarba purtate Grasshopper și mașinile de tuns iarba autopropulsate Profihopper.

Formate de prezentare variate și noi structuri organizaționale pentru o mare apropiere față de clienți

Multe târguri agricole au fost anulate sau reprogramate anul trecut din cauza pandemiei. Din acest motiv, toate noutățile Agritechnica au fost prezentate de AMAZONE în luna octombrie a anului trecut presei internaționale de specialitate în cadrul unei conferințe de presă digitală, care, din fericire, s-a bucurat de un răspuns bun. În plus, AMAZONE informează în permanență despre toate inovațiile sale din 2022 pe propria pagină de internet într-un format digital substitut, sub forma unui tur la 360°. De asemenea, echipa pentru promovarea vânzărilor se ocupă de prezentări individuale la fața locului, pentru a păstra mereu legătura cu agricultorii și contractanții atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al culturilor.

Prin introducerea unei noi structuri a liniilor de produse, în ultimul an AMAZONE a adus tot mai mult domeniile sale de competență în prelucrarea solului, însămânțare, tehnologia îngrășămintelor și protecția plantelor în centrul atenției companiei. Fiecare linie este condusă de un responsabil cu experiență pentru linia de producție. „Cu ajutorul noii structuri obținem mai multă apropiere față de client, precum și conectarea tuturor departamentelor din cadrul companiei”, susțin proprietarii.

Viitorul producțiilor culturilor inteligente

Obiectul AMAZONE este dezvoltarea continuă a tehnologiilor de precizie moderne pentru mai multă sustenabilitate cu un nivel de profit mare și eficiență a costurilor pentru utilizarea în cele mai diverse regiuni agricole. „Identificăm un potențial mare pentru noi și partenerii noștri de vânzări prin promovarea de noi proceduri de agricultură cu mașini agricole flexibile și eficiente”, subliniază asociatul AMAZONE. „În domeniul de testare realizat pe termen lung, Controlled Row Farming, la noua noastră fermă de testare din Wambergen, în imediata apropiere a locației din Gaste, ne ocupăm intens de creșterea biodiversității pentru culturi productive, cultivarea intensivă și utilizarea plantelor însoțitoare. Pe termen mediu și lung, în acest proiect agricol se pot testa și mașini agricole autonome. AMAZONE colaborează cu Startup AgXeed din Țările de Jos. Tema principală a dezvoltării este autonomizarea proceselor de lucru în utilajele purtate prin interfețe deschise și standardizate.”

Pentru AMAZONE , sustenabilitatea începe încă din etapa de fabricație a produselor sale. Pe acoperișurile halelor de producție, compania a instalat sisteme fotovoltaice cu randament energetic mare. Împreună cu utilizarea unor centrale termice de cogenerare, doar în locațiile din Germania, emisiile de CO2 au fost reduse cu aproximativ 7 milioane de tone în ultimii opt ani.

Perspectivă

Forțele care angrenează creșterea cifrelor de afaceri în următorii ani sunt programul de produse extinse cu inovație pentru solurile și clima din diversele regiuni ale lumii, la care se adaptează utilajele AMAZONE, precum și dezvoltarea de noi concepte de utilaje și soluții digitale pentru producția sustenabilă a alimentelor.

Suntem în imposibilitatea de a formula o prognoze privind viitoarea evolutie economică, dată fiind multitudinea de necunoscute în plan economic și politic. În momentul de față, există foarte multe comenzi pentru produsele Amazone, intrate in producție, în contextul problemelor existente la furnizorii de materii prime. Deși eforturile noastre sunt susținute, aceasta situație conduce la întărzieri în producție. Pe de altă parte, escaladarea situației din Ucraina creează o realitate economică ale cărei efecte nu le putem estima, nestiind ce relevanță vor avea. Independent de interesele noastre economice, urmărim cu îngrijorare situația. Găndurile sunt la oameni, la colegii și partenerii  din zonele afectate.

Cenio
Cultivator purtat Cenio 3000 Super


Alle

AgXeed_Agbot_4Rad_dx_ax_DSC08357_d1_220613
14 iun. 2022

AMAZONE participă la start-up-ul AgXeed

Grupul AMAZONE își consolidează cooperarea pentru dezvoltare împreună cu start-up-ul olandez AgXeed B.V. investind financiar în această companie. Odată cu consolidarea acestei colaborări de succes, AMAZONE devine un partener strategic al start-up-ului AgXeed. Scopul parteneriatului este dezvoltarea continuă a utilajelor AMAZONE în ceea ce privește utilizarea autonomă a acestora în câmp.

UX-Detail_Koffer-im-Fach_d0_kw_P5091656_d1_220511
13 iun. 2022

Cu AMAZONE AidPack întotdeauna gata de acțiune

Piese de uzură și de schimb originale, totul compact într-o valiză

Odată cu noile AidPacks, AMAZONE oferă acum piesele de uzură și de schimb esențiale pentru utilajele pentru protecția a plantelor în valize de material plastic ușor de manipulat.

Teaser
9 iun. 2022

Tăvălug cu cuțite ca unealtă în contact cu solul pentru Cirrus 6003-2 de la AMAZONE

AMAZONE oferă acum un tăvălug cu cuțite ca unealtă în contact cu solul îmn combinație cu semănătoarea tractată și rabatabilă Cirrus 6003-2. Construcția închisă a tăvălugului cu dispunerea în V a cuțitelor reversibile constituie o caracteristică de excepție a echipamentului.

Image-Barometer-20220322-RO
24 mar. 2022

Barometru de imagine al DLG 2021/2022

AMAZONE ocupă încă o dată locul 4 în ceea ce privește DLG-ImageBarometer 2021/2022. Cu un total de 50.8 puncte, AMAZONE este astfel cel mai bun dintre producatorii de mărime medie de echipamente din sectorul tehnologiei agricole,conform evaluărilor.

Produktionsstandort Bramsche
8 mar. 2022

AMAZONE a înregistrat o nouă creștere a cifrei de afaceri

În pofida a încă unui an financiar plin de provocări cauzate de pandemia de coronavirus, grupul AMAZONE a reușit să își continue dezvoltarea și să depășească următorul plafon de 650 milioane Euro.

Prof_hc_Heinz_Dreyer_Amazonen-Werke
21 feb. 2022

Vizionar al tehnologiei agricole, și-a sărbătorit împlinirea a 90 de ani

O viață plină de pasiune pentru Amazone:
Prof. h.c. Univ. Samara R A S Dr. Dr. h.c. Heinz Dreyer

Prof. h.c. Heinz Dreyer, care a fost director general al fabricilor Amazone mult timp, și-a sărbătorit cea de-a 90-a aniversare pe data de 19 februarie. El a ajutat la construirea companiei în timpul celei de-a treia generații a familiei Dreyer și a dezvoltat-o în mod semnificativ într-un specialist global în tehnologie agricolă pentru agricultura modernă. De-a lungul...

SafetyKit-Koffer_d0_kw_P9229917
14 ian. 2022

Mereu În siguranță cu Safety Kit

Certificat, durabil și mereu la îndemână: Echipamentul de protecție personală destinat manevrării erbicidelor, sub formă de geantă Safety Kit de la AMAZONE.

C-Mix-Gänsefußschar_1
20 oct. 2021

Prelucrarea plată a solului cu brăzdarul tip picior de gâscă AMAZONE C-Mix

Disponibil acum și în varianta HD foarte rezistentă la uzură: Prelucrarea plată a solului câștigă o importanță tot mai mare, datorită cerințelor sporite privind igiena câmpului și administrării economice a apei din sol. Pe de o parte, semințele de buruieni și cerealele descompuse nu trebuie să fie îngropate în sol, iar pe de altă parte, rădăcinile trebuie să fie tăiate complet.

Galerie (1) Tyrok-8Schar_Fendt_d0_kw_DJI_0213
14 sept. 2021

Un nou produs de referință în gama plugurilor: Plugul reversibil semipurtat AMAZONE Tyrok 400

Mai multă putere prin viteză sporită cu uzură minimă
Odată cu modelul Tyrok 400, Amazone aduce pe piață un plug reversibil semipurtat complet nou, opțional cu 7, 8 sau 9 brăzdare pentru clasa de tractoare de 400 CP. Principalele caracteristici ale acestui plug sunt puterile mai mari, chiar și la sarcini de durată, calitatea perfectă a lucrării și o stabilitate excepțională. În același timp, Tyrok oferă un grad înalt de confort datorită reglării foarte simple...

UX7601_Deutz_d0_kw_DJI_0758_d1_210805
6 sept. 2021

Cea mai mare forță de impact și precizie pe o singură axă

Noua dimensiune: Mașină de erbicidat tractată Amazone UX Super, cu un volum real de până la 9.000 l și o lățime de lucru de 42 m
Amazone extinde familia de mașini de erbicidat tractate pentru remorci UX pentru a include modelul de înaltă performanță UX 7601 Super cu 8.000 l și UX 8601 Super cu 9.000 l volum real. Datorită continuității constante a designului compact al mașinii Amazone, noile modele combină o capacitate a rezervorului de până la 9.000 l și o...

icetiger_claas_d0_kw_P1178963_Medaille
27 aug. 2021

Medalia de argint demopark pentru distribuitorul de material antiderapant IceTiger

În cadrul târgului de specialitate demopark 2021, Amazone a primit medalia de argint demopark pentru distribuitorul de material antiderapant IceTiger. Juriul prestigios de specialitate a răsplătit astfel noul distribuitor, echipat pentru împrăștierea sării și a soluției saline cu sistemul inovativ Smart Precision.

CatrosXL3003_Messerwalze_X-Cutter-Disc_d0_nr_DJI_0497
20 aug. 2021

Noul X-Cutter-Disc pentru prelucrarea plată a solului

Amazone își extinde posibilitățile de selecție a uneltelor pentru grapa cu disc compact Catros cu noul X-Cutter-Disc. Discul special cu profil în valuri se folosește pentru prelucrarea foarte plată a solului. Forma specială a discului generează o secțiune pe întreaga suprafață, intensă și convine prin intensitatea de amestecare aproape de suprafață pentru o descompunere mai rapidă. Acest lucru asigură condițiile optime pentru cultura următoare.
Prelucrarea...

Galerie (1)
13 aug. 2021

Transformă vântul într-un avantaj

Amazone WindControl este acum disponibil și independent de ArgusTwin
Vântul este omniprezent în întreaga lume și reprezintă o provocare majoră în practica agricolă în ceea ce privește fertilizarea minerală uniformă. Cu sistemul Amazone WindControl, influența vântului asupra modelului de împrăștiere poate fi monitorizată permanent și compensată automat. WindControl poate fi utilizat acum și pentru distribuitoarele purtate ZA-TS și cele tractate ZG-TS, independent...

Ceus3000TX_Deutz_d0_kw_DJI_0589
26 iul. 2021

Combinația grapă-cultivator Ceus 3000-TX și 4000-TX, pentru amestecul perfect

Tăiere, sfărâmare netedă și intensivă, precum și afânare cu amestecare în profunzime
Amazone oferă acum două noi tipuri de combinații de grapă-cultivator tractate, cu lățime de lucru de 3 m și 4 m, în versiune rigidă. Astfel, combinația dintre aceste unelte, poate fi utilizată și pentru ferme mici si mijlocii și cu clase de tractoare începând cu 150 CP. Noile Ceus 3000-TX și Ceus 4000-TX sunt echipate cu un sistem de rulare central și conving prin precizia și...

20210421_Precea_Packer_d0_jm_DJI_0612_d1_210510
15 iul. 2021

Noua grapă rotativă KE 3002-240 de la AMAZONE, cu sistem Rotamix

Amazone oferă o nouă grapă rotativă, pentru puteri mari ale tractorului de până la 240 CP. Noul tip dezvoltat KE 3002-240, cu lățimea de lucru de 3 m și sistem inovator Rotamix, își demonstrează calitățile înprelucrarea intensă a pământului, în special în zonele dificile.


Sistemul Rotamix – scurt, compact și cu două unități de suport suplimentare pentru unelte
KE 3002-240 cu sistemul Rotamix are douăsprezece suporturi de unelte, între care se împarte puterea...

Ceus5000-2TX_ultra_Fendt_d0_kw_P7204379
8 iul. 2021

Ghearele C-Mix-Ultra - Noul dispozitiv de siguranță hidraulic la suprasarcină

Siguranță sporită în utilizare cu noul sistem de gheare C-Mix-Ultra pentru cultivatorul cu discuri Cenius și combinația de grapă-cultivator Ceus
Amazone își extinde gama de utilaje cu noul sistem de gheare C-Mix-Ultra pentru seria de cultivatoare tractate Cenius-2TX cu lățimi de lucru între 4 și 8 m și pentru combinația tractată de grapă-cultivator Ceus-2TX, disponibilă cu lățimi de lucru între 4 și 7 m. Noul sistem de gheare este echipat cu un dispozitiv automat de...

IceTiger_ISO_Sole_Claas_Einsatz_d0_kw_P2099655_de_d1_210602
28 iun. 2021

IceTiger – Mai multă precizie pentru serviciile de deszăpezire

Prin noul IceTiger complet nou dezvoltat, Amazone oferă acum un distribuitor inovator pentru împrăștierea sării și a soluției saline cu cel mai înalt grad de precizie. Noua tehnologie de transport cu bandă, permite aplicarea de săruri cu conținut diferit de umiditate, chiar și în cantități foarte mici, precum și materialelor antiderapante, cum ar fi criblura sau nisipul. În combinație cu sistemul confortabil de comandă ISOBUS, IceTiger se transformă într-un dispozitiv de...

UX5201Smartsprayer_Claas_d0_kw_P4211498
21 mai 2021

Mașina de erbicidat inteligentă Amazone UX SmartSprayer Practicarea agriculturii punctiforme la cel mai înalt nivel

În sezonul de primăvară 2021, Amazone va lansa mașina de erbicidat UX 5201 SmartSprayer, cu o lățime de lucru de 36 de metri. În rutina zilnică a unei ferme cu suprafețe mari de teren arabil, aplicarea cu precizie a erbicidelor foliare „verde pe verde”, se realizează în timp real. Tehnologia video de la Bosch detectează buruienile în culturile dispuse în rând, iar motorul xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE), produs de BASF Digital Farming Solutions, decide...

Amazone_Pantera 4503_Profihopper 1250_Precea 4500-2CC Super
22 apr. 2021, Hasbergen-Gaste

Grupul AMAZONE își continuă creşterea dinamică

În exerciţiul financiar 2020, Grupul Amazone a depăşit cifra de afaceri de 500 milioane Euro. La nivel mondial, producătorul de maşini agricole și utilaje municipale a realizat o creştere a cifrei de afaceri de 15% față de anul precedent.La nivel de companie, se estimează că cifra de afaceri totală în 2020 este de 537 milioane Euro (în 2019: 467 milioane Euro). Astfel, Amazone a obţinut cele mai mari venituri din istoria de 138 de ani a companiei. În ciuda...