Înapoi

3 mai 2023

140 de ani AMAZONE: ,,Idei pentru viitorul nostru“

Pentru descărcarea pachetului media

2022_03_BM_140Jahre_out

Când Heinrich Dreyer a fondat compania „H. Dreyer Fabrik für landwirtschaftliche Maschinen und Geräte” (Fabrica H. Dreyer pentru mașini și utilaje agricole) în Gaste, lângă Osnabrück, la 1 mai 1883, probabil nu și-a imaginat că Amazone se va transforma într-o zi într-unul dintre cei mai importanți producători de mașini agricole din lume. De 140 de ani, această afacere de familie oferă produse inovatoare pentru sectorul agricol.

O poveste de succes

Wir benötigen Ihre Einwilligung

Dieser Inhalt wird von einem externen Server bereit gestellt. Wenn Sie den Inhalt aktivieren, werden ggf. personenbezogene Daten verarbeitet und Cookies gesetzt.

Fondatorul Heinrich Dreyer a început în 1883 cu producția unei mașini de curățat cereale și a înțeles de la început: „Trebuie să ieșim în lume“. Astfel, încă din 1906, primele mașini de curățat cereale au fost vândute la Valparaiso, în Chile, și aș a fost pusă piatra de temelie pentru activitatea de export solidă a grupului Amazone de astăzi. În anii care au urmat, fiii, nepoții și strănepoții lui Heinrich Dreyer au stabilit repere importante în dezvoltarea produselor și au continuat povestea de succes până în prezent. În special în anii șaizeci, împrăștiatorul de îngrășăminte montat pe două discuri ZA și legendara semănătoare D4 au devenit adevărate bestselleruri. Capacitățile de producție trebuiau extinse, astfel că a fost înființată prima fabrică secundară în Hude, lângă Oldenburg, care a fost extinsă în 2009 pentru a include site-ul Hude-Altmoorhausen pentru producția de echipamentele tehnice moderne de semănat pentru suprafețe mari. Odată cu dezvoltarea echipamentelor pentru prelucrarea solului, Amazone a fost primul producător care a dezvoltat unelte acționate prin priză de forță în combinație cu semănătorile. Din 1998, au fost lansate pe piață și mașini de prelucrare pasivă a solului cu ajutorul filialei BBG Bodenbearbeitungsgeräte din Leipzig. 
De-a lungul istoriei, vremurile dificile au trebuit să fie depășite în repetate rânduri. Dar familia Dreyer a reușit să mențină compania pe un curs de creștere solid de-a lungul tuturor generațiilor. Producția a fost extinsă în mod constant, iar portofoliul de produse a fost extins pentru a include și alte domenii de expertiză. În 2016, de exemplu, Amazone a mărit semnificativ atât programul de prelucrare a solului, cât și capacitățile de producție prin preluarea producției de pluguri de la Vogel & Noot din Mosonmagyaróvár, Ungaria. În plus față de fabricile din Gaste și Leeden, în 2018 a fost inaugurată noua unitate de producție din Bramsche, la nord de Osnabrück. Halele de asamblare moderne oferă spațiu pentru o producție foarte variată, inclusiv pentru mașini de mari dimensiuni, precum și o optimizare generală a logisticii în cele trei fabrici. Din 2019, Schmotzer Hacktechnik de la sediul din Bad Windsheim face parte, de asemenea, din grupul de firme. Acesta a fost un pas important pentru extinderea gamei de produse în domeniul îngrijirii plantelor.

Inovarea valorilor de la origini

Dreyer_Christian_Justus_d0_kw_Q2072850
De la stânga: Christian Dreyer și Dr. Justus Dreyer (președinți ai Consiliului de administrație/proprietari ai grupului Amazone)

Competențele principale ale Amazone includ în prezent echipamentele active și pasive de prelucrare a solului, semănători și semănători pneumatice de precizie, distribuitoare de îngrășăminte și pulverizatoare pentru protecția culturilor. Un alt pilon de bază este producția de utilaje municipale pentru întreținerea parcurilor și a spațiilor verzi, precum și a serviciilor de iarnă, care se află la Forbach/Franța. În ultimul exercițiu financiar din anul 2022, grupul Amazone cuprindea nouă unități de producție și avea în total peste 2.000 de angajați. Cota de export a fost de 80 % în 2022. Sediul central și fabrica principală a grupului Amazone se află și astăzi în districtul Gaste, care aparține de Hasbergen, în apropiere de Osnabrück. Acțiunile companiei sunt deținute în întregime de familiile Dreyer. După Prof. h.c. Dr. Dr. Dr. h.c. Heinz Dreyer († 17 februarie 2023) și vărul său Klaus Dreyer au condus destinele grupului timp de aproape 50 de ani, cea de-a patra generație, cu cei doi proprietari Christian Dreyer și Dr. Justus Dreyer, se află la conducere de mulți ani. „Dorim să continuăm succesele revoluționare din trecut, astfel încât agricultura din întreaga lume să se bazeze pe soluțiile noastre inovatoare pentru o producție agricolă inteligentă”, explică cei doi proprietari. „Suntem foarte recunoscători față de strămoșii noștri. Dorim să dezvoltăm în mod durabil valorile pe care le-au creat și, în același timp, să abordăm cu perseverență provocările viitorului. Mulțumirile noastre se îndreaptă, de asemenea, către membrii familiilor noastre, clienții noștri, angajații, distribuitorii și importatorii, furnizorii și toți oamenii care au contribuit la succesul companiei prin angajamentul lor personal și marea lor dedicare.” 

Planificarea creșterii ulterioare

pressebild_precea_dreyer_140jahre_a5_b_d1_2304262
Fondatorul Heinrich Dreyer cu logo-ul istoric al companiei din perioada de înființare și cu cea mai nouă semănătoare de precizie Amazone Precea.

Planificarea și investițiile inteligente pentru un viitor de succes și durabil, și nu gândirea de profit pe termen scurt, ar trebui să continue să modeleze filozofia corporativă. În acest fel, proprietarii urmăresc obiectivul de a extinde în continuare capacitățile de producție ale Amazone în conformitate cu creșterea organică și de a moderniza continuu procesele de producție și logistică existente. În același timp, împreună cu parteneriatele din țară și din străinătate, Amazone se va concentra pe câștigarea de noi cote de piață în toate domeniile de competență pe cele mai importante piețe din lume. „Atunci când dezvoltăm noi tehnologii, ne concentrăm în primul rând pe nevoile clienților, precum și pe identificarea din timp a cerințelor viitorului. Această cale a avut deja succes în trecut”, spune Dr. Justus Dreyer. În serviciul clienților, este de asemenea din ce în ce mai important să însoțim mașinile și procesele agricole din ce în ce mai complexe și mai intensiv cu servicii de consultanță. Acestea includ, printre altele, faptul că Amazone va extinde în continuare noua fermă experimentală Wambergen de la Hasbergen-Gaste. Prin intermediul unui studiu pe termen lung în domeniul agriculturii arabile, intitulat "Controlled Row Farming" (CRF), se introduce în prezent o nouă procedură de agricultură pe rând. Compania își intensifică în permanență ofertele cuprinzătoare de formare profesională.
Ca și în trecut, este de asemenea important să ne asumăm responsabilitatea față de persoanele angajate de companie și față de familiile acestora. „Pe de o parte, suntem preocupați de păstrarea și dezvoltarea în continuare a locurilor de muncă. Pe de altă parte, știm că societatea are nevoie de angajați motivați și calificați pentru a rămâne în prima linie a dezvoltării noilor tehnologii și pentru a produce întotdeauna o calitate optimă”, explică Christian Dreyer.

Idei pentru viitorul nostru

Wir benötigen Ihre Einwilligung

Dieser Inhalt wird von einem externen Server bereit gestellt. Wenn Sie den Inhalt aktivieren, werden ggf. personenbezogene Daten verarbeitet und Cookies gesetzt.

În ceea ce privește dezvoltarea viitoare a programului de produse Amazone, proprietarii consideră că cerințele economice și ecologice sunt prioritare. „Dorim să aducem o contribuție decisivă la hrănirea lumii și să ajutăm agricultura noastră, cu idei inovatoare, să se orienteze în continuare spre viitor și sustenabilitate”, clarifică Dr. Justus Dreyer în contextul provocărilor majore cu care se confruntă astăzi agricultura profesională și tehnologia agricolă. Pe de o parte, agricultura ar trebui să producă alimente de înaltă calitate pentru a hrăni populația mondială în creștere. Pe de altă parte, terenul arabil pe care pot fi produse alimente este redus. Această situație este exacerbată de schimbările climatice și de condițiile meteorologice extreme. „Vedem astfel trei sarcini importante pentru agricultură și pentru noi, care, bineînțeles, se influențează reciproc: Conservarea resurselor prețioase, reducerea durabilă a utilizării de mijloace operaționale, mai multă precizie pentru durabilitate și eficiență a costurilor, menținând în același timp un nivel ridicat de randament”, continuă Christian Dreyer. Prin urmare, Amazone urmărește obiectivul principal de a crea un nivel ridicat de randament pe hectar de suprafață prin metode durabile. Scopul este de a îmbunătăți eficiența proceselor de producție și de a trata plantele cât mai precis posibil. În același timp, creșterea biodiversității și conservarea fertilității solului trebuie să fie obiective importante pentru a deschide perspective bune și durabile pentru generațiile noastre viitoare. 

Pentru a îndeplini și mai bine cerințele ecologice, Amazone va promova, printre altele, zona Amazone 4.0 prin utilizarea rațională a produselor electronice. Cu ajutorul tehnologiilor GPS, al tehnologiei senzorilor, al software-ului și al altor instrumente, posibilitățile de cultivare a plantelor în locuri specifice și individuale vor fi extinse. Proprietarii doresc să extindă programul de utilaje de succes, astfel încât să poată continua să ofere tehnologiile și procesele potrivite pentru fiecare locație cu caracteristicile sale individuale, dar și pentru fiecare dimensiune și cultură agricolă. O bază importantă în acest sens este extinderea propriului nostru program de testare în domeniul internațional, în cooperare cu institute științifice, instituții de consultanță și practicieni agricoli. 

Mai mobili și mai rapizi și pe viitor

„Ne concentrăm pe asigurarea faptului că Amazone poate continua să își servească în mod optim clienții și în viitor. Este în continuare necesar să fim mai agili, mai fiabili și mai rapizi decât alții”, rezumă proprietarii provocările. „Acest lucru ne obligă în mod repetat să îndeplinim cerințele actuale ale clienților și să dezvoltăm tehnologii inovatoare. În ceea ce privește tehnologia agricolă și agricultura, care are o importanță sistemică pentru hrănirea populației din întreaga lume, vedem perspective pozitive pe termen lung și, prin urmare, suntem, de asemenea, optimiști cu privire la viitor.”

Alle

AgXeed_Agbot_4Rad_dx_ax_DSC08357_d1_220613
14 iun. 2022

AMAZONE participă la start-up-ul AgXeed

Grupul AMAZONE își consolidează cooperarea pentru dezvoltare împreună cu start-up-ul olandez AgXeed B.V. investind financiar în această companie. Odată cu consolidarea acestei colaborări de succes, AMAZONE devine un partener strategic al start-up-ului AgXeed. Scopul parteneriatului este dezvoltarea continuă a utilajelor AMAZONE în ceea ce privește utilizarea autonomă a acestora în câmp.

UX-Detail_Koffer-im-Fach_d0_kw_P5091656_d1_220511
13 iun. 2022

Cu AMAZONE AidPack întotdeauna gata de acțiune

Piese de uzură și de schimb originale, totul compact într-o valiză

Odată cu noile AidPacks, AMAZONE oferă acum piesele de uzură și de schimb esențiale pentru utilajele pentru protecția a plantelor în valize de material plastic ușor de manipulat.

Teaser
9 iun. 2022

Tăvălug cu cuțite ca unealtă în contact cu solul pentru Cirrus 6003-2 de la AMAZONE

AMAZONE oferă acum un tăvălug cu cuțite ca unealtă în contact cu solul îmn combinație cu semănătoarea tractată și rabatabilă Cirrus 6003-2. Construcția închisă a tăvălugului cu dispunerea în V a cuțitelor reversibile constituie o caracteristică de excepție a echipamentului.

Image-Barometer-20220322-RO
24 mar. 2022

Barometru de imagine al DLG 2021/2022

AMAZONE ocupă încă o dată locul 4 în ceea ce privește DLG-ImageBarometer 2021/2022. Cu un total de 50.8 puncte, AMAZONE este astfel cel mai bun dintre producatorii de mărime medie de echipamente din sectorul tehnologiei agricole,conform evaluărilor.

Produktionsstandort Bramsche
8 mar. 2022

AMAZONE a înregistrat o nouă creștere a cifrei de afaceri

În pofida a încă unui an financiar plin de provocări cauzate de pandemia de coronavirus, grupul AMAZONE a reușit să își continue dezvoltarea și să depășească următorul plafon de 650 milioane Euro.

Prof_hc_Heinz_Dreyer_Amazonen-Werke
21 feb. 2022

Vizionar al tehnologiei agricole, și-a sărbătorit împlinirea a 90 de ani

O viață plină de pasiune pentru Amazone:
Prof. h.c. Univ. Samara R A S Dr. Dr. h.c. Heinz Dreyer

Prof. h.c. Heinz Dreyer, care a fost director general al fabricilor Amazone mult timp, și-a sărbătorit cea de-a 90-a aniversare pe data de 19 februarie. El a ajutat la construirea companiei în timpul celei de-a treia generații a familiei Dreyer și a dezvoltat-o în mod semnificativ într-un specialist global în tehnologie agricolă pentru agricultura modernă. De-a lungul...

SafetyKit-Koffer_d0_kw_P9229917
14 ian. 2022

Mereu În siguranță cu Safety Kit

Certificat, durabil și mereu la îndemână: Echipamentul de protecție personală destinat manevrării erbicidelor, sub formă de geantă Safety Kit de la AMAZONE.

C-Mix-Gänsefußschar_1
20 oct. 2021

Prelucrarea plată a solului cu brăzdarul tip picior de gâscă AMAZONE C-Mix

Disponibil acum și în varianta HD foarte rezistentă la uzură: Prelucrarea plată a solului câștigă o importanță tot mai mare, datorită cerințelor sporite privind igiena câmpului și administrării economice a apei din sol. Pe de o parte, semințele de buruieni și cerealele descompuse nu trebuie să fie îngropate în sol, iar pe de altă parte, rădăcinile trebuie să fie tăiate complet.

Galerie (1) Tyrok-8Schar_Fendt_d0_kw_DJI_0213
14 sept. 2021

Un nou produs de referință în gama plugurilor: Plugul reversibil semipurtat AMAZONE Tyrok 400

Mai multă putere prin viteză sporită cu uzură minimă
Odată cu modelul Tyrok 400, Amazone aduce pe piață un plug reversibil semipurtat complet nou, opțional cu 7, 8 sau 9 brăzdare pentru clasa de tractoare de 400 CP. Principalele caracteristici ale acestui plug sunt puterile mai mari, chiar și la sarcini de durată, calitatea perfectă a lucrării și o stabilitate excepțională. În același timp, Tyrok oferă un grad înalt de confort datorită reglării foarte simple...

UX7601_Deutz_d0_kw_DJI_0758_d1_210805
6 sept. 2021

Cea mai mare forță de impact și precizie pe o singură axă

Noua dimensiune: Mașină de erbicidat tractată Amazone UX Super, cu un volum real de până la 9.000 l și o lățime de lucru de 42 m
Amazone extinde familia de mașini de erbicidat tractate pentru remorci UX pentru a include modelul de înaltă performanță UX 7601 Super cu 8.000 l și UX 8601 Super cu 9.000 l volum real. Datorită continuității constante a designului compact al mașinii Amazone, noile modele combină o capacitate a rezervorului de până la 9.000 l și o...

icetiger_claas_d0_kw_P1178963_Medaille
27 aug. 2021

Medalia de argint demopark pentru distribuitorul de material antiderapant IceTiger

În cadrul târgului de specialitate demopark 2021, Amazone a primit medalia de argint demopark pentru distribuitorul de material antiderapant IceTiger. Juriul prestigios de specialitate a răsplătit astfel noul distribuitor, echipat pentru împrăștierea sării și a soluției saline cu sistemul inovativ Smart Precision.

CatrosXL3003_Messerwalze_X-Cutter-Disc_d0_nr_DJI_0497
20 aug. 2021

Noul X-Cutter-Disc pentru prelucrarea plată a solului

Amazone își extinde posibilitățile de selecție a uneltelor pentru grapa cu disc compact Catros cu noul X-Cutter-Disc. Discul special cu profil în valuri se folosește pentru prelucrarea foarte plată a solului. Forma specială a discului generează o secțiune pe întreaga suprafață, intensă și convine prin intensitatea de amestecare aproape de suprafață pentru o descompunere mai rapidă. Acest lucru asigură condițiile optime pentru cultura următoare.
Prelucrarea...

Galerie (1)
13 aug. 2021

Transformă vântul într-un avantaj

Amazone WindControl este acum disponibil și independent de ArgusTwin
Vântul este omniprezent în întreaga lume și reprezintă o provocare majoră în practica agricolă în ceea ce privește fertilizarea minerală uniformă. Cu sistemul Amazone WindControl, influența vântului asupra modelului de împrăștiere poate fi monitorizată permanent și compensată automat. WindControl poate fi utilizat acum și pentru distribuitoarele purtate ZA-TS și cele tractate ZG-TS, independent...

Ceus3000TX_Deutz_d0_kw_DJI_0589
26 iul. 2021

Combinația grapă-cultivator Ceus 3000-TX și 4000-TX, pentru amestecul perfect

Tăiere, sfărâmare netedă și intensivă, precum și afânare cu amestecare în profunzime
Amazone oferă acum două noi tipuri de combinații de grapă-cultivator tractate, cu lățime de lucru de 3 m și 4 m, în versiune rigidă. Astfel, combinația dintre aceste unelte, poate fi utilizată și pentru ferme mici si mijlocii și cu clase de tractoare începând cu 150 CP. Noile Ceus 3000-TX și Ceus 4000-TX sunt echipate cu un sistem de rulare central și conving prin precizia și...

20210421_Precea_Packer_d0_jm_DJI_0612_d1_210510
15 iul. 2021

Noua grapă rotativă KE 3002-240 de la AMAZONE, cu sistem Rotamix

Amazone oferă o nouă grapă rotativă, pentru puteri mari ale tractorului de până la 240 CP. Noul tip dezvoltat KE 3002-240, cu lățimea de lucru de 3 m și sistem inovator Rotamix, își demonstrează calitățile înprelucrarea intensă a pământului, în special în zonele dificile.


Sistemul Rotamix – scurt, compact și cu două unități de suport suplimentare pentru unelte
KE 3002-240 cu sistemul Rotamix are douăsprezece suporturi de unelte, între care se împarte puterea...

Ceus5000-2TX_ultra_Fendt_d0_kw_P7204379
8 iul. 2021

Ghearele C-Mix-Ultra - Noul dispozitiv de siguranță hidraulic la suprasarcină

Siguranță sporită în utilizare cu noul sistem de gheare C-Mix-Ultra pentru cultivatorul cu discuri Cenius și combinația de grapă-cultivator Ceus
Amazone își extinde gama de utilaje cu noul sistem de gheare C-Mix-Ultra pentru seria de cultivatoare tractate Cenius-2TX cu lățimi de lucru între 4 și 8 m și pentru combinația tractată de grapă-cultivator Ceus-2TX, disponibilă cu lățimi de lucru între 4 și 7 m. Noul sistem de gheare este echipat cu un dispozitiv automat de...

IceTiger_ISO_Sole_Claas_Einsatz_d0_kw_P2099655_de_d1_210602
28 iun. 2021

IceTiger – Mai multă precizie pentru serviciile de deszăpezire

Prin noul IceTiger complet nou dezvoltat, Amazone oferă acum un distribuitor inovator pentru împrăștierea sării și a soluției saline cu cel mai înalt grad de precizie. Noua tehnologie de transport cu bandă, permite aplicarea de săruri cu conținut diferit de umiditate, chiar și în cantități foarte mici, precum și materialelor antiderapante, cum ar fi criblura sau nisipul. În combinație cu sistemul confortabil de comandă ISOBUS, IceTiger se transformă într-un dispozitiv de...

UX5201Smartsprayer_Claas_d0_kw_P4211498
21 mai 2021

Mașina de erbicidat inteligentă Amazone UX SmartSprayer Practicarea agriculturii punctiforme la cel mai înalt nivel

În sezonul de primăvară 2021, Amazone va lansa mașina de erbicidat UX 5201 SmartSprayer, cu o lățime de lucru de 36 de metri. În rutina zilnică a unei ferme cu suprafețe mari de teren arabil, aplicarea cu precizie a erbicidelor foliare „verde pe verde”, se realizează în timp real. Tehnologia video de la Bosch detectează buruienile în culturile dispuse în rând, iar motorul xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE), produs de BASF Digital Farming Solutions, decide...

Amazone_Pantera 4503_Profihopper 1250_Precea 4500-2CC Super
22 apr. 2021, Hasbergen-Gaste

Grupul AMAZONE își continuă creşterea dinamică

În exerciţiul financiar 2020, Grupul Amazone a depăşit cifra de afaceri de 500 milioane Euro. La nivel mondial, producătorul de maşini agricole și utilaje municipale a realizat o creştere a cifrei de afaceri de 15% față de anul precedent.La nivel de companie, se estimează că cifra de afaceri totală în 2020 este de 537 milioane Euro (în 2019: 467 milioane Euro). Astfel, Amazone a obţinut cele mai mari venituri din istoria de 138 de ani a companiei. În ciuda...