Înapoi

14 sept. 2021

Un nou produs de referință în gama plugurilor: Plugul reversibil semipurtat AMAZONE Tyrok 400

Pentru descărcarea pachetului media




Mai multă putere prin viteză sporită cu uzură minimă

Odată cu modelul Tyrok 400, Amazone aduce pe piață un plug reversibil semipurtat complet nou, opțional cu 7, 8 sau 9 brăzdare pentru clasa de tractoare de 400 CP. Principalele caracteristici ale acestui plug sunt puterile mai mari, chiar și la sarcini de durată, calitatea perfectă a lucrării și o stabilitate excepțională. În același timp, Tyrok oferă un grad înalt de confort datorită reglării foarte simple, sigure și precise.


Trupițe elaborate până la vârfuri – SpeedBlade pentru mai multă putere 
Noua trupiță SpeedBlade având partea frontală a cormanei brevetată, de dimensiune foarte mare, se distinge prin uzură minimă la corpul principal. Prin creșterea vitezei de lucru, de exemplu de la 6 km până la 10 km, punctul principal de uzură se deplasează automat tot mai mult spre mijlocul trupiței. Astfel, punctul principal de uzură al trupiței SpeedBlade este situat pe partea frontală a cormanei mărite, chiar și la viteze ridicate, și nu în zona corpului cu benzi sau a corpului plin. Când se utilizează Tyrok la viteze mai mari, numai partea frontală a cormanei trebuie înlocuită pentru uzură în prima etapă. Acest lucru asigură o reducere enormă a costurilor de uzură față de alte construcții.

Un alt detaliu cu efect major: Vârful brăzdarului acoperă lama brăzdarului, astfel încât punctul de îmbinare se situează protejat în vârful brăzdarului. Datorită acestei îmbinări inteligente se elimină aderența resturilor vegetale sau a firelor de balot. În plus, datorită formei sale, trunchiul deschis al corpului împiedică aderența pământului sub trunchi. Astfel tracțiunea ușoară a trupiței se menține.

Prin introducerea suplimentară de carbon, procesul unic de întărire ©plus constituie baza calității îmbunătățite la fabricarea pieselor de uzură ale modelului Tyrok. La cormană, de exemplu, pe partea din față se obține o duritate foarte mare, și astfel o suprafață netedă. Astfel sunt asigurate durate lungi de utilizare. Partea opusă rămâne relativ moale, în același timp dură și rezistentă la impact.

În gama de trupițe SpeedBlade puteți alege între diferite forme de cormane lamelare sau cormane pline, în funcție de domeniu de utilizare și scop. În combinație cu avantajele procesului de întărire ©plus, designul inteligent al trupiței garantează un necesar redus de forță de tracțiune și astfel un consum redus de combustibil. Pentru condiții deosebit de dure, vârfurile de brăzdar pot fi comandate opțional și ca variantă HD sau ca vârfuri interschimbabile rotative pentru timp de echipare scurți și uzură redusă.

Distanța mare dintre trupițe este un alt plus important al trupițelor SpeedBlade, în special odată cu utilizarea crescândă a anvelopelor late la tractoare.


Stabilitate pură fără compromisuri 
Datorită cadrului cu profil rectangular masiv din oțel de calitate superioară, cu dimensiunile 200x150x10 mm, Tyrok se distinge printr-o stabilitate extrem de mare. Un avantaj decisiv față de cadrele slab dimensionate: Cadrul din profil rectangular nu se îndoaie în timpul lucrărilor, nici măcar la sarcini ridicate. Astfel se asigură o adâncime de lucru uniformă pe întreaga lungime și lățime de lucru.

Tyrok este echipat cu noul sistem SmartTurn. La capăt de parcelă reversarea rapidă, sau încetinită hidraulic în două trepte , cu puțin înainte de capăt. Acest lucru duce la un efect de amortizare pentru protecția materialelor atunci când cilindrul este retractat. În acest mod nu trebuie să se facă compromisuri la viteză. Astfel procesul de reversare este încheiat în timp de doar 9 secunde.

În condiții de utilizare intensă, siguranţa hidraulică împotriva supraîncărcării, disponibilă opțional, asigură în plus o lucrare silențioasă și lină. Prin intermediul cilindrului hidraulic, trupița este resetată ușor și lin în sol. Presiunea de declanșare scade cu creșterea înălțimii de ridicare. Forțele de declanșare de până la 2000 kg pot fi reglate individual, pentru fiecare trupiță, centralizat sau descentralizat, în funcție de condițiile de utilizare.


Reglare sigură, comodă și precisă pentru un profil de lucru perfect 
Tyrok este echipat în serie cu reglare mecanică a lăţimii de lucru. Opțional, lățimea de lucru poate fi ajustată la condițiile din teren, putând fi reglată hidraulic și continuu, în mod confortabil, din scaunul tractorului. Un avantaj de top în domeniul confortului și preciziei este oferit de noua ajustare automată a primei brazde AutoAdapt. Astfel, la plugurile Tyrok cu reglare variabilă a lățimii brăzdarului, brazda frontală este reglată hidraulic automat atunci când se modifică lățimea totală de lucru. Deci schimbările de sol și de pantă pot fi abordate sigur și rapid este posibilă o arătură de racord perfectă.

Reglarea adâncimii de lucru se face fie mecanic, fie hidraulic, prin șasiul foarte bine amortizat în serie, care totodată gestionează vibrațiile ample. Roata de susținere de dimensiuni mari asigură astfel nu doar controlul exact al adâncimii, ci și protecția optimă a structurii solului. În plus, asigură suspensia hidropneumatică în serie a roții de susținere, pentru confort maxim pe drum și siguranță în timpul deplasărilor.

Linia optimă de tracțiune este reglabilă prin intermediul sistemului de cuplare rotativ la 180° al modelului Tyrok. Prin minimizarea tracțiunii laterale se obțin posibilități suplimentare de economisire în ceea ce privește necesarul de forță de tracțiune și consumul de combustibil. În plus, sistemul de cuplare oferă flexibilitate sporită prin diferitele posibilități de cuplare. Tyrok poate fi echipat opțional cu un sistem de tracţiune pentru alunecare redusă. Un alt cilindru hidraulic transferă greutatea pe puntea spate a tractorului. Acest lucru permite o forță de tracțiune maximă și alte economii de combustibil.

Toate funcțiile hidraulice pot fi controlate comod, prin câteva mânere plasate în față pe sistemul de cuplare, în centrul de reglare SmartCenter.


Echipare completă pentru performanță completă 
Datorită uneltelor opționale în contact cu solul, noul plug reversibil semipurtat poate fi adaptat universal la toate condițiile de utilizare. Astfel sunt disponibile diverse antetrupițe sau placi de inserție pentru încorporarea facilă a unei cantități mari de materie organică. Pentru a putea asigura o ghidare mai bună a plugului în pantă, pe brăzdar pot fi fixate și alte protecții de sistem.

Un cuțit de plug opțional este foarte potrivit pentru zonele cu soluri pietroase și grele, protejează marginile părții frontale a cormanei împotriva uzurii și taie un perete de brazdă curat. Pentru un spațiu extrem de curat între trupițe, se pot monta discuri de tăiere a brazdei la ultima trupiță.

Pentru reconsolidare simultană, Amazone oferă Tyrok 400 cu braț oscilant pentru lucrări cu packer.