Înapoi

13 aug. 2021

Transformă vântul într-un avantaj

Pentru descărcarea pachetului media


 


Amazone WindControl este acum disponibil și independent de ArgusTwin

Vântul este omniprezent în întreaga lume și reprezintă o provocare majoră în practica agricolă în ceea ce privește fertilizarea minerală uniformă. Cu sistemul Amazone WindControl, influența vântului asupra modelului de împrăștiere poate fi monitorizată permanent și compensată automat. WindControl poate fi utilizat acum și pentru distribuitoarele purtate ZA-TS și cele tractate ZG-TS, independent de sistemul de monitorizare a distribuției prin ArgusTwin.


Conflictul cu vântul în fertilizarea minerală 
Vântul poate fi mai puternic sau mai slab, suflă din direcții diferite sau suflă constant și în momentul următor în rafale. Astfel, influența vântului asupra modelului de împrăștiere este permanent diferită. Viteza vântului și direcția vântului variază atât în interiorul rândului, cât și în comparație cu rândul adiacent.

Vântul este un parametru în răspândirea îngrășămintelor, pe care utilizatorul nu îl poate influența în mod direct, dar care trebuie reținut. Ca regulă generală, perioada principală de utilizare a unui distribuitor centrifugal este sezonul de creștere din primăvară. În această perioadă a anului, probabilitatea de a fi nevoit să se lucreze în condiții de vânt este deosebit de ridicată pe parcursul anului.

Vântul din față sau din spate întinde sau comprimă modelul de distribuție. În ambele cazuri, distribuția transversală nu este influențată, astfel încât distanța de aruncare și, prin urmare, lățimea efectivă de lucru rămân neschimbate. În schimb, distribuția transversală se modifică semnificativ. Modelul de distribuție împrăștiat este comprimat pe o parte și întins pe o parte, rezultând un model de împrăștiere asimetrică. Sarcina WindControl este, prin urmare, de a monitoriza permanent modelul de împrăștiere și de a regla setările distribuitorului de îngrășăminte astfel încât să se obțină din nou un model de împrăștiere simetric.


Vântul static „prin simpla apăsare a unui buton” mărește fereastra de implementare 
Un senzor de vânt de măsurare de înaltă frecvență montat pe distribuitorul de îngrășăminte detectează atât viteza vântului, cât și direcția vântului și transmite aceste informații computerului de lucru. Aceasta calculează datele cu viteza de rulare și calculează noile valori de setare pentru sistemul de alimentare și viteza discului de împrăștiere, care sunt apoi ajustate automat. În cazul vântului lateral, viteza de rotație a părții orientate spre vânt este mărită, iar sistemul de alimentare este rotit spre exterior. În același timp, viteza de rotație a părții orientate în direcția opusă vântului este redusă, iar sistemul de introducere este rotit spre interior. În acest fel, influența vântului este contracarată automat, iar precizia de distribuție este asigurată. În plus, utilizarea WindControl are ca rezultat intervale de timp mai mari pentru fertilizarea în câmpuri.


Întotdeauna atenție la vânt 
În plus față de toți parametrii importanți pentru răspândirea îngrășămintelor, utilizatorul are întotdeauna o imagine de ansamblu asupra parametrilor de vânt actuali, cum ar fi direcția vântului, forța vântului și rafale, în meniul de lucru. Culorile semaforului indică măsura în care WindControl este încă în măsură să compenseze influența vântului. Dacă limita de control este atinsă atunci când vântul este prea puternic sau dacă rafalele de vânt se schimbă prea des, sistemul emite, de asemenea, un mesaj de avertizare.

Catargul cu senzor de vânt este extins automat în timpul funcționării obiectivului. În acest caz, senzorul se proiectează dincolo de cabina tractorului pentru a nu măsura turbulențele tractorului. Dacă discurile difuzorului sunt oprite, senzorul de vânt revine în poziția protejată dintre tractor și distribuitor. Operarea manuală este, de asemenea, posibilă.


Rezultate perfecte în orice circumstanțe 
Ca o extindere ulterioară la WindControl, Amazone oferă ArgusTwin pentru distribuitoarele centrifugale ZA-TS și ZG-TS. Cu ArgusTwin, ventilatorul de împrăștiere pe partea dreaptă și stângă este monitorizat permanent prin intermediul a 14 senzori radar. În cazul unor abateri, distribuția transversală este optimizată automat prin adaptarea sistemului electric de alimentare. Acest lucru se poate întâmpla individual pentru fiecare parte și, astfel, asigură o distribuție transversală optimă. ArgusTwin asigură un model constant de împrăștiere chiar și atunci când se împrăștie pe pante, când se utilizează substanțe de împrăștiere neomogene sau când apar condiții de umezeală și perturbări asociate în procesul de împrăștiere.