Hero_Bild
Înapoi

15 mai 2023

Nou: Semănătoare prășitoare de precizie tractată AMAZONE Precea-TCC

Pentru descărcarea pachetului media




AMAZONE își extinde acum gama de echipamente de semănat de precizie, cu utilajele tractate Precea 9000-TCC și 12000-TCC, cu lățime de lucru de 9 și 12 m. Versiunea special dezvoltată pentru antreprenori și ferme mari impresionează prin dozarea puternică prin suprapresiune, dimensiunea mare a buncărului și sistemul inovator de alimentare centrală cu semințe Central Seed Supply. Plasarea foarte precisă a semințelor asigură o răsărire uniforma, chiar și la viteze de lucru mari, de până la 15 km/h.

Wir benötigen Ihre Einwilligung

Dieser Inhalt wird von einem externen Server bereit gestellt. Wenn Sie den Inhalt aktivieren, werden ggf. personenbezogene Daten verarbeitet und Cookies gesetzt.

Concept cu buncăr central – dozare pe fiecare rând

Pentru o performanță deosebit de mare , noile Precea-TCC au un buncăr pentru semințe central cu o capacitate de 2.000 l, care se pot umple foarte rapid, capacitatea buncărului este de doi Bigbagi. Cu noul sistem de alimentare centrală cu semințe Central Seed Supply, semințele sunt alimentate cu aer din buncărul central către secțiile de semănat. Acolo, semințele sunt depozitate intermediar pe fiecare rând, într-un mic rezervor. Când se atinge nivelul maxim de umplere în această unitate de admisie, fluxul de aer și, prin urmare, alimentarea ulterioară este întreruptă automat de semințe. Când nivelul de umplere scade din nou, fluxul de aer pornește automat și alimentează semințele din buncărul principal către rândurile individuale. Datorită acestei ghidări inteligente a aerului realizată de Central Seed Supply, fiecare secție de semănat este alimentată independent cu semințe, fără ca sistemul să necesite o tehnologie complexă de senzori sau control electronic.


Dozare precisă, pe fiecare rând

Pentru distribuirea semințelor, AMAZONE se bazează pe secțiile de semănat PreTeC, extrem de precise, care lucrează cu principiul suprapresiunii. Astfel, semințele sunt presate pe discul de divizare cu aer comprimat. Garnitura de etanșare se rotește odată cu discul de separare, ceea ce asigură un consum de energie semnificativ mai mic al acționărilor electrice pe un singur rând. Prin sistemul SmartControl de reglare automată a răyuitorilor, cuplat cu senzori optici, se previn lipsuri și dubluri , în mod eficient. Discul de semințe e acționat electric se rotește în funcție de viteza de înaintare și de cantitatea de semințe dorită și transportă semințele în direcția conductei de împușcare. În acest punct, presiunea de presare este întreruptă și boabele sunt împușcate cu precizie în brazda de însămânțare, apoi oprite de rola de captare și plasate în siguranță.

Dispozitivul de formare a brazdelor asigură plasarea exactă a semințelor. Două role portante și presiunea ridicată a brăzdarului care poate fi reglată hidraulic, asigură controlul uniform al adâncimii. Pentru și mai mult confort, AMAZONE oferă sistemul automat de reglare a presiunii brăzdarului SmartForce. Acest lucru asigură o aderență constantă la forța de contact stabilită și, astfel, o plasare uniformă a semințelor, în special în condiții de sol schimbătoare.

Unitatea electrică de dozare ElectricDrive, permite reglarea foarte confortabilă a cantității de semințe dorite prin terminalul ISOBUS și reprezintă baza pentru respectarea precisă a reglării cantităților specifică suprafețelor parțiale, prin GPS și harta zonei de câmp. În plus, în special în cazul lățimilor mari de lucru, GPS SectionControl economisește în mod activ semințe în straturile intermediare pe fiecare rând individual și la capăt de parcelă și oferă, de exemplu, cele mai bune premise pentru combaterea mecanică a buruienilor cu ajutorul prășitorii.


CurveControl ‒ Plasarea optimizată a semințelor la deplasările în curbe

Acționarea electrică pe un singur rând permite menținerea constantă a distanțelor de plasare, chiar și la deplasările în curbe. Se utilizează un senzor de girație pentru a determina diferența dintre viteza de înaintare în interiorul și în afara curbei. Astfel, sistemul inovator CurveControl ajustează în mod corespunzător vitezele discurilor de distribuție , astfel încât distanța dintre semințe să rămână aceeași chiar și în curbe. Distanțele uniforme permit alimentarea plantelor cu substanțe nutritive, în cantitate suficientă. Astfel, se obțin culturi omogene și se asigură maturizarea uniformă.


Rezervor cu două camere pentru îngrășăminte

Pentru aplicarea simultană a îngrășămintelor, Precea-TCC este echipat cu un rezervor cu două camere, ușor accesibil pentru un volum total de 6.000 l. Fiecare rezervor are propria unitate de dozare electrică, fiecare dintre acestea fiind cuplată la un turn de distribuție, asigurând comutarea parțială ca standard. Îngrășământul este aplicat prin intermediul brăzdarului pentru îngrășăminte FerTeC twin HD. Valoarea delta dintre adâncimea de plasare a îngrășământului și semințe, este setată o singură dată. În cazul în care adâncimea de semănare se schimbă ulterior, brăzdarul pentru îngrășăminte ajustează în mod automat adâncimea, în același raport cu adâncimea de semănare.


Șasiu telescopic

Precea TCC este disponibil cu 12 sau 16 rânduri pentru lățimi de 70, 75 și 80 cm. Pentru șasiul Precea este disponibilă o axă telescopică. În exploatarea în câmp, aceasta permite deplasarea anvelopelor mari, astfel încât roțile să ruleze între rândurile de semințe și să se evite compactarea direct sub rândurile de semințe. Cu roțile retrase telescopic, Precea-TCC, cu o lățime totală de 3 m, poate fi transportat confortabil pe drumurile publice.

Pe termen mediu, noile tipuri de produse vor fi disponibile, de asemenea, pentru culturi pe rânduri mai înguste, cum ar fi sfecla, rapița sau soia, cu lățimi de 45 și 50 cm, cu 18 sau 24 de rânduri, completând astfel gama.