Înapoi

Necrolog

Dr_Heinz_Dreyer_004_d0_sRGB
Prof. h.c. Dr. Dr. h.c. Heinz Dreyer († 17.02.2023)

Ne luăm rămas bun de la

Prof. h.c. Dr. Dr. h.c. Heinz Dreyer
* 19.02.1932   ✝ 17.02.2023

La data de 17.02.2023, a încetat din viață acționarul și directorul nostru general, Prof. h.c. Dr. Dr. h.c. Heinz Dreyer la vârsta de 90 de ani. A plecat dintre noi un inventator de excepție în domeniul tehnologiei agricole și un antreprenor de familie pasionat.

Timp de multe decenii, Dr. Heinz Dreyer a modelat în mod decisiv dezvoltarea durabilă a grupului Amazone. De la intrarea sa în conducerea companiei în 1958, s-a dedicat cu un angajament deosebit cercetării și dezvoltării de produse. Progresul tehnologiei agricole a fost întotdeauna o chestiune apropiată sufletului său. Numeroase invenții și brevete orientate spre viitor își au originile în lucrările sale inovatoare, de mare succes. De exemplu, cu primul distribuitor cu două discuri ZA în trei puncte (distribuitor centrifugal) a reușit să dezvolte o inovație care a devenit ulterior modelul pentru aproape toate distribuitoarele de îngrășăminte folosite în lume. A stabilit alte repere cu proiectarea semănătorilor pentru lățimi de lucru mai mari și, în cele din urmă, a inventat legendara semănătoare atașată de tractor Amazone D4, cu care compania a devenit în scurt timp lider de piață și în acest domeniu. Un adevărat vizionar, s-a dedicat încă din 1975 metodei progresive de însămânțare directă și a inventat un brăzdar cu daltă pentru această metodă. Realizările sale au primit numeroase distincții. De-a lungul anilor, a realizat un număr mare de invenții care au fost premiate cu numeroase medalii pentru tehnologia agricolă avansată. Dr. Heinz Dreyer însuși a primit înalte distincții științifice și importante diplome onorifice pentru activitatea desfășurată.

Inovația permanentă, combinată cu o exigență ridicată pentru calitate, precum și comunicarea directă cu fermierii și oamenii de știință din întreaga lume, au fost cheile succesului său.

De-a lungul anilor, Dr. Heinz Dreyer a ancorat aceste virtuți Amazone în ADN-ul întregii organizații. În plus, a acordat întotdeauna o mare importanță atmosferei de lucru familiare în toate domeniile.

Ca parte din cea de-a treia generație a familiei Dreyer, Dr. Heinz Dreyer a jucat un rol decisiv în construirea companiei și, cu o viziune antreprenorială, a transformat-o într-un producător global de tehnologie agricolă. Continuarea independentă a afacerii de familie gestionate de proprietar a fost întotdeauna în centrul considerațiilor sale. La începutul anului 2005 i-a încredințat funcția de management fiului său, Dr. Justus Dreyer. Cu toate acestea, a continuat să se ocupe de tehnica de semănat Amazone și de fertilizare optimă și să colaboreze îndeaproape cu universități.

Decesul Dr. Heinz Dreyer lasă o urmă adâncă în cadrul companiei. Familia, întreaga conducere și toți angajații vor duce mai departe, cu respect, munca sa de o viață.

Biografie:

Ca fiu cel mai mare al lui Dipl.-Ing. Heinrich Dreyer, unul dintre succesorii fondatorului Amazonen-Werke, Dr. Heinz Dreyer a fost desemnat de la bun început de tatăl său ca succesor. A studiat ingineria mecanică la Universitatea Tehnică din München iar după absolvire în 1956, a continuat să lucreze la universitate ca și colaborator independent, cu un mandat de cercetare din partea Ministerului Federal al Agriculturii (Bonn), pentru a finaliza doctoratul.

Cu toate acestea, planurile sale au fost întrerupte brusc, din cauza decesului tatălui său, în noiembrie 1957. De atunci, Dr. Heinz Dreyer, împreună cu vărul său Klaus Dreyer, s-au implicat prompt în activitatea fabricilor Amazone și au preluat împreună conducerea companiei la începutul anului 1958. Pe lângă extinderea necesară a companiei, Heinz Dreyer și-a reluat doctoratul, obținând titlul de doctor în 1963 la Universitatea Justus Liebig din Gießen.

În 1960 s-a căsătorit cu Magdalene Teich, fiica unui antreprenor din Bavaria Inferioară. Dintre cei patru copii ai săi, Petra, Nicoline, Konstanze și Justus, Justus a devenit succesorul său, preluând conducerea fabricilor.