Înapoi

22 apr. 2021, Hasbergen-Gaste

Grupul AMAZONE își continuă creşterea dinamică

Pentru descărcarea pachetului media

În exerciţiul financiar 2020, Grupul Amazone a depăşit cifra de afaceri de 500 milioane Euro. La nivel mondial, producătorul de maşini agricole și utilaje municipale a realizat o creştere a cifrei de afaceri de 15% față de anul precedent.


Amazone_Pantera 4503_Profihopper 1250_Precea 4500-2CC Super
Standarde ridicate în ceea ce privește performanța, precizia și ușurința utilizării: mașină de erbicidat autopropulsată Pantera, semănătoare de precizie Precea și cositoare autopropulsată Profihopper

La nivel de companie, se estimează că cifra de afaceri totală în 2020 este de 537 milioane Euro (în 2019: 467 milioane Euro). Astfel, Amazone a obţinut cele mai mari venituri din istoria de 138 de ani a companiei. În ciuda deficienţelor cauzate de pandemia de coronavirus, s-a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor. „Acesta este un rezultat excelent și un mare succes pentru întregul Grup Amazone și pentru partenerii noştri”, au subliniat Christian Dreyer și Dr. Justus Dreyer. „În ultimul exerciţiu financiar, întreaga echipă a depus toate eforturile pentru a asigura funcţionarea cât se poate de normală în pandemia de coronavirus. Datorită nivelului ridicat al implicării și disciplinei tuturor angajaţilor, am evitat întârzierile în producţie și toate comenzile au fost livrate în colaborare cu partenerii noştri de distribuție.” 

Poziționarea extinsă la nivel internațional a avut un impact deosebit asupra rezultatului pozitiv. Cu peste 80% din exporturi și o ofertă extinsă pentru afaceri de orice dimensiuni, Amazone este poziționată avantajos pe toate piețele majore de export. Afacerile cu utilaje agricole s-au dezvoltat foarte bine, în mod deosebit în Germania, Danemarca, Belgia, Rusia și Austria. Și de această dată au fost înregistrate cifre de afaceri excelente în Franța, Polonia și Marea Britanie. 

În general, numărul de angajați a rămas stabil pe parcursul anului, iar în prezent totalizează 1900 de angajați la nivel mondial.

În ciuda condițiilor cadru dificile cauzate de pandemia de coronavirus, Amazone a reușit să finalizeze la timp proiectele importante de investiții stabilite pentru anul trecut. Astfel, s-a deschis noul centru de piese de schimb „Global Parts Center”, la punctul de lucru Tecklenburg-Leeden. Capacitățile sporite de depozitare și logistica complet nouă și modernă a pieselor de schimb, cu perioade de transfer semnificativ reduse, asigură un nivel ridicat de servicii la nivel mondial. Grupul a deschis o nouă sucursală în Ucraina, pentru extinderea activităților de vânzări internaționale. Noul punct de lucru din Kiev oferă clienților o gamă largă de servicii și consultanță extinsă. 

În ansamblu, în 2020 investițiile în proprietăți, instalații și echipamente au atins o valoare de ordinul zecilor de milioane. Compania a investit mai mult de 6% din cifra de afaceri în domeniul cercetării și dezvoltării. În acest an, este planificată o extindere semnificativă a punctului de lucru Bramsche. În fabrica de producție a utilajelor mari de la BAB A1, vor fi construite hale noi, cu suprafețe de 8.000 mp. 

Amazone aderă, de asemenea, în mod constant la planurile de dezvoltare continuă a gamei de produse. Amazone a răspuns deja cererii din ce în ce mai mari pentru utilaje agricole de precizie, cu multe soluții inovatoare. În domeniul tehnologiei îngrășămintelor, de exemplu, distribuția transversală controlată prin senzori, numită „ArgusTwin”, monitorizează influența schimbării proprietăților îngrășămintelor și optimizează automat modelul de împrăștiere. În plus, influența vântului poate fi verificată prin intermediul funcției „WindControl-System”, iar modelul de împrăștiere poate fi echilibrat. Se evită astfel fertilizarea excesivă sau insuficientă. 
De asemenea, tehnologia de precizie de ultimă generație este utilizată cu succes și pentru protecția culturilor. Cu ajutorul sistemului de control electric individual al duzelor „AmaSelect”, în combinație cu controlul automat al secțiunilor „GPS-Switch”, este posibilă realizarea unei lățimi parțiale de numai 50 cm. Acest lucru evită până la 85% din suprapunerile în straturile intermediare sau la capătul parcelei și economisește până la 10% din cantitatea de erbicide. 

Cu gama variată de produse pentru prelucrarea solului, inclusiv seriile de pluguri, se pot obține rezultate de vânzări ale vânzărilor. Același lucru este valabil și pentru echipamentele tehnice de însămânțare pe suprafețe mari, care și-au găsit rezonanța pe diverse piețe, cu metode diferite de însămânțare. În ceea ce privește semănătoarea bob cu bob, cu noul utilaj Precea, Amazone stabilește standardele în materie de precizie și viteză.

O evoluție semnificativă vedem și în cazul Schmotzer Hacktechnik, care aparține Grupului Amazone din 2019. Tehnica mecanică a protecție a plantelor câștigă teren datorită camerelor de supraveghere, a GPS-ului și a tehnologiei de control foarte precise, asociate cu creșterea performanței. 

Din iunie 2020, pe noul teren de testare din Wambergen, Amazone desfășoară un proiect de testare agricolă pe termen lung, utilizând printre altele prășitoarele Schmotzer. „Controlled Row Farming” (CRF) introduce un sistem de cultivare a terenurilor arabile în care fiecare măsură de cultivare a plantelor se realizează în raport cu un rând fix.

Scopul Amazone este de a intensifica dezvoltarea continuă a tehnologiilor moderne de precizie pentru a implementa un nivel sporit de protecție a climei, a naturii și a mediului, asigurând în același timp cele mai mari randamente și economisind costuri. Un aspect esențial este digitalizarea și crearea de rețele pentru toate procesele operaționale. „Amazone 4.0 este cuvântul cheie pentru contribuția noastră în domeniul software-ului, al electronicii și al senzorilor pentru un plus de precizie, utilizare simplă și transparență”, a declarat conducerea companiei. „Punctul nostru forte este know-how-ul intern în domeniul electronicii, asigurat de o echipă de dezvoltare cu experiență, care acum programează și software-ul propriu-zis.”

În ansamblu, compania anticipează multe schimbări viitoare în „cultivarea inteligentă a plantelor”, cu un potențial intrinsec mare, inclusiv pentru partenerii săi de distribuție. Acestea variază de la metode de cultivare și semănat modernizate, la selecția soiurilor, rotația mai variată a culturilor și până la însămânțarea culturilor intermediare și a culturilor de protecție a solului. 

Faptul că strategia Amazone pentru produse este foarte bine primită de fermieri, se reflectă, de asemenea, și în cazul ImageBarometer DLG (Societatea Agricolă Germană). În sondajul publicat recent, Amazone continuă să ocupe locul 4 și, prin urmare, are cea mai bună imagine dintre toate tehnologiile agricole și în rândul producătorilor de echipamente de dimensiuni medii. 

„Din păcate, din cauza pandemiei, au fost anulate multe târguri agricole și evenimente pe teme de specialitate, care ne ofereau puncte de contact importante pentru prezentarea inovațiilor noastre”, a continuat Dreyers. „Încercăm să compensăm acest lucru prin echipa noastră de vânzări puternică și extinsă și prin rețeaua noastră de distribuitori. Extindem în continuare canalul de comunicare digitală, pentru a oferi asistență. Pagina de start, nou proiectată anul trecut, oferă informații structurate ușor de utilizat și opțiuni de contact. În plus, turul „de 360 de grade” oferă o perspectivă virtuală de ansamblu asupra actualelor serii constructive de mașini și utilaje comunale. Utilizarea diverselor instrumente de servicii digitale s-a consolidat în cooperare cu furnizorii noștri specializați.”

Conducerea grupului manifestă un optimism prudent față de evoluția vânzărilor pentru exercițiul financiar 2021: „În prezent, situația comenzilor este bună în toate departamentele de producție. Astfel că așteptăm cu nerăbdare și optimism prima jumătate a anului 2021. Cu toate acestea, situația pandemică dinamică, precum și provocările economice actuale și cadrele politice în schimbare pot avea un impact negativ asupra contextului de vânzări. În plus, în prezent ne confruntăm cu creșteri disproporționate ale prețurilor și blocaje din partea furnizorilor noștri. Mai mult, industria agricolă trebuie să se adapteze constant la condițiile climatice extreme. Pe de altă parte, cererea mondială de alimente de înaltă calitate continuă să crească. 
În ciuda tuturor incertitudinilor, ne așteptăm ca vânzările să fie la același nivel ridicat din anul precedent pentru exercițiul financiar 2021.