Hero
Înapoi

20 apr. 2022

Centaya-C pentru însămânțarea combinată

Pentru descărcarea pachetului media




AMAZONE își extinde gama de produse de semănători pneumatice purtate cu noua Centaya-C. Caracteristica specială a combinației de semănat constă în noul buncăr cu 2 camere de 2.000 de litri. Acest lucru face posibilă administrarea mai multor produse într-o singură trecere. Noua Centaya -C Super este disponibila cu următoarele lățimi de lucru 3; 3,5 și 4 metri.

Spectru larg de utilizare

Datorită provocărilor tot mai mari în agricultura profesională, cerințele privind tehnologia modernă de semănat ca bază pentru recolte maxime sunt în continuă creștere. Dozarea precisă a semințelor și plasarea exactă la adâncime au prioritate maximă. Un accent deosebit este pus și pe semănatul simultana mai multor variante de sămănță sau aplicarea paralelă a îngrășământului cu sămânța. Cu buncărul cu 2 camere, noua Centaya-C Super oferă acum posibilitatea de a semăna suplimentar pe lângă cultura principală și culturi însoțitoare și îngrăsămănt verde, care sunt foarte utile pentru combaterea buruienilor și pentru creșterea protecției împotriva eroziunii și a biodiversității. În plus, aplicarea simultană a îngrășămintelor este o soluție eficientă care duce la o dezvoltare rapidă timpurie și o răsărire uniformă pe câmp. Pentru fermier și prestator, această tehnică de semănat are ca rezultat diferite metode de agrotehnică și un grad ridicat de flexibilitate în combinația de semințe și îngrășământ. În plus, se pot economisi combustibil și timp prin reducerea numărului de treceri.


Până la trei puncte diferite de distributie

Centaya-C Super poate fi echipată opțional cu brăzdar mono-disc RoTeC pro sau cu brăzdar cu două discuri TwinTeC. Brăzdarul RoTeC pro de 400 mm permite aplicarea a două medii într-un singur proces mono-scoc. În acest caz, mediile dozate individual sunt direcționate împreună prin aceeași linie de transport în brăzdarul cu un singur disc până la un punct de distributie. Astfel, de exemplu, o cantitate mică de îngrășământ poate fi aplicată direct pe sămânță.

În legătură cu brăzdarul cu disc dublu TwinTeC, este chiar posibil să se aplice două semințe diferite sau sămânță și îngrășământ în două puncte de distribuție diferite, utilizând metoda Double-Shoot. Primul mediu este depus în pământ prin brăzdar TwinTeC, iar cel de-al doilea produs transportat este ghidat printr-o linie de transport separată către o ieșire suplimentară pe brăzdarul TwinTeC și plasat în pământ în fața rolei de control a adâncimii. Această plasare la distanță permite de exemplu utilizarea îngrășământului special pentru o aprovizionare uniformă a plantei.

Pentru însămânțarea simultană a culturilor intermediare sau a semințelor mici, Centaya-C Super poate fi folosită suplimentar și cu semănătoarea pentru culturi intermediare GreenDrill 200. Cu această combinație, un al treilea produs care trebuie transportat poate fi plasat pe suprafața solului prin intermediul discurilor deflectoare. Semințele sunt alimentate direct din buncărul de 200 de litri către discurile deflectoare din spatele semănătoarei.


Precis, inteligent și puternic

Cu Centaya-C Super controlată de ISOBUS, diferitele produse care trebuie transportate sunt dozate separat și precis prin intermediul dispozitivelor de dozare electrică, complet reglabile, cu rate de semănat de la 0,5-400 kg/ha. Cu distanțe între rânduri de 12,5 și 15 cm, Centaya-C Super atinge viteze de lucru de până la 12 km/h.

Umplerea poate fi efectuată confortabil datorită deschiderii mari buncărului. Buncărul de semințe și unitățile individuale de dozare sunt ușor accesibile prin intermediul platformei de încărcare. Calibrarea și setările mașinii sunt ușor de utilizat și precise prin intermediul SmartCenter. Ratele și vitezele de aplicare sunt afișate clar pe terminalul Amazone ISOBUS AmaTron 4. Utilizatorul poate modifica cu ușurință cantitatea de semințe de pe scaunul tractorului în timpul lucrului.

Semănătoarea poate fi echipată cu un sistem de golire rapidă pentru o schimbare rapidă a semințelor în timpul lucrului. Opțional este disponibil un compartiment de depozitare pentru depozitarea sacilor de semințe.

Centaya-C Super este deosebit de puternică datorită rezervorului de 2.000 de litri, cu 2 camere. Buncărul de semințe pot fi împărțite individual în funcție de cerințele clientului într-un raport de 60:40 sau 70:30. Forma specială și poziționarea buncărului metalic aproape de tractor, necesită o forță mică de ridicare.


Sistem de cuplare rapidă QuickLink

Semănătoarea Centaya-C Super poate fi conectată la diverse utilaje Amazone pentru prelucrarea solului foarte ușor, rapid și fără unelte, folosind sistemul de cuplare rapidă QuickLink. În funcție de caracteristicile solului, aceasta poate fi combinat cu grapele rotative KE 02 sau cu cultivatoarele rotative KG și KX. Centaya-C Super poate fi folosită cu grapa cu discuri compacte CombiDisc pe soluri foarte ușoare.


Presse (1) Centaya3000-C-Super_d0_kw_DJI_0011_d1_220307

Presse (2) Centaya3000-C-Super_d0_kw_P2280773_d1_220307