Înapoi

8 mar. 2022

AMAZONE a înregistrat o nouă creștere a cifrei de afaceri

Pentru descărcarea pachetului media




În pofida a încă unui an financiar plin de provocări cauzate de pandemia de coronavirus, grupul AMAZONE a reușit să își continue dezvoltarea și să depășească următorul plafon de 650 milioane Euro. 

Pentru a doua oară consecutiv, bilanțul anual al producătorului de mașini agricole și utilaje comunale înregistrează o creștere semnificativă a cifrei de afaceri. După o creștere de 15 % în anul 2020, de această dată cifra de afaceri a înregistrat o creștere cu 22 %. Cifra de afaceri totală a afacerii de familie a atins astfel în anul financiar 2021 o nouă valoare maximă de 655 milioane Euro (anul precedent 2020: 537 milioane Euro). „Acest lucru reprezintă un succes enorm pentru întregul grup AMAZONE și partenerii noștri”, afirmă bucuroși cei doi proprietari, Christian Dreyer și dr. Justus Dreyer. „Interesul clienților pentru tehnologia agricolă modernă AMAZONE pentru desfășurarea mai precisă și mai economică a activității este foarte mare atât la nivel național, cât și internațional”. Grupul AMAZONE a reușit să profite și în anul 2021 de puterea inovatoare și de oferta vastă pentru întreprinderi de toate dimensiunile, atât din agricultura convențională, cât și din cea ecologică.

Orientare spre planul internațional

Această orientare este marcată în special de poziția puternică ocupată pe toate piețele de export importante, care constituie o cotă totală de peste 80 procente. AMAZONE îndeplinește diversele cerințe din aceste țări prin dezvoltarea conceptelor de utilaje, care se apropie cât mai mult de nevoia practică, prin schimbul permanent de practici agricole, cu ajutorul consultanților și oamenilor de știință de la fața locului.

Investiții și extinderea locațiilor fabricilor

Numărul de angajați la nivel mondial a crescut pe parcursul anului la aproximativ 2000 angajați. Cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare au ajuns la mai mult de 5 % din cifra de afaceri. În anul financiar 2021, compania a investit în active fixe câteva zeci de milioane.

În ceea ce privește programul dezvoltat pentru produse cu domenii vaste de activitate, precum și în cantități mai mari, grupul AMAZONE își extinde momentan capacitățile de producție. Astfel, după doar trei ani de la deschiderea locației din Bramsche a avut loc prima extindere a construcției. Halele suplimentare cu o suprafață de 8.000 m² permit în viitor producția eficientă a tuturor seriilor de utilaje pentru protecția plantelor AMAZONE. În plus, va exista spațiu suplimentar pentru inspecțiile utilajelor și optimizările calităților produselor pretențioase din punct de vedere tehnologic. Relocările de montaj asociate creează capacități pentru extinderea Global Parts Center de la locația din Tecklenburg-Leeden pentru îmbunătățirea gradului de service la nivel mondial.

Succes asigurat de puterea inovatoare

„În producția culturilor, subiectele precum nivelul maxim de profit, eficiența costurilor și dezvoltarea sustenabilă joacă un rol decisiv”, atrag atenția proprietarii. „Creșterea economică presupune și utilizarea eficientă a tuturor mijloacelor operaționale”. În domeniul administrării specifice suprafețelor parțiale, AMAZONE a reacționat deja cu multe soluții inovatoare. Din primăvara anului 2021 se folosesc, spre exemplu, primele UX SmartSprayer în câmp. Dotate cu tehnologie cu cameră de înaltă precizie și sistem de prelucrare a imaginilor de la Bosch, sistemul detectează buruieni în culturi semănate în rânduri și permite, datorită know-how-ului agricol de la xarvioTM, intervenții în timp real pe punctele cu cele mai mici suprafețe. Cu această tehnologie, în viitor se va putea reduce cu până la 80 % cantitatea de pesticide.

AMAZONE vine în întâmpinarea provocărilor tot mai mari ale selecției substanțelor active și diverselor prevederi pentru mediu cu noul sistem de injectare directă DirectInject pentru mașinile de erbicidat tractate UX. Cu ajutorul sistemului premiat cu medalia de argint Agritechnica, produsele specifice pot fi injectate sau economisite rapid, flexibil și mai ales în funcție de necesități în suprafața de teren pe durata aplicării. Un avantaj deosebit de important pentru reducerea timpului de lucru, a costurilor pentru mașini și a produselor pentru protecția plantelor, protejând în același timp și mediul înconjurător.

Compania este inovatoare și în segmentul administrării mecanice a buruienilor prin intermediul Schmotzer-Hacktechnik. „În plan internațional, prășitul are un mare potențial în producția integrată a culturilor. Considerăm că dezvoltarea ajută la ecologizarea agriculturii moderne, de exemplu, prin combinarea prășitului pe rănd cu aplicarea pe bandă. În combinație cu îngrășămătul lichid și aplicarea țintită sau chiar selectivă a protecției plantelor în același proces de lucru, în viitor vor rezulta mai multe posibilități de optimizare a agriculturii”, afirmă Christian Dreyer și dr. Justus Dreyer.

În ceea ce privește rezistențele tot mai mari și reducerea tot mai intensă a produselor de protecție a plantelor, prelucrarea solului joacă un rol extrem de important în igiena câmpului. În acest sens, anul acesta AMAZONE introduce pe piață noul cultivator cu prelucrare superficială cu 6 rănduri de organe active Cobra. Pe lângă amestecarea optimă a resturilor vegetale, rezultă o cantitate mare de pământ afânat. Acesta asigură condiții optime de germinare.

Cobra
Cultivator tractat pentru prelucrare superficialä Cobra 7000-2TX


În continuare, cu suportul de scule TopCut, AMAZONE prezintă un nou proiect pentru agricultura adaptată la climă. În funcție de condiții climatice, se poate alege din gama diversă de scule. Deviza este prelucrarea superficială a solului pentru evaporarea foarte redusă a apei și asigurarea unor condiții perfecte de germinare.

Dar și prelucrarea prin arătură a solului este promovată de AMAZONE prin dezvoltarea a două serii noi de pluguri. Plugul reversibil semi-purtat Tyrok între 7 - 9 trupițe, pentru tractoare pînă la 400 PS cu cele mai mari viteze de lucru și uzură minimă datorită noilor trupițe SpeedBlade constituie noua atracție în materie de pluguri. Cu noua reglare automată a primei brazde AutoAdapt și procesul de reversare SmartTurn care protejează materialul, plugul Tyrok este foarte precis și stabil. Aceleași avantaje sunt oferite de noul plug reversibil Teres cu patru până la șase trupițe pentru clase de tractoare mai mici.

În ceea ce privește semănătorile de prăsitoare, gama Precea s-a extins cu o variantă rabatabilă de 6 metri. Mașina de înaltă viteză și precizie cu până la 12 rânduri se poate dota opțional cu o echipare pentru îngrășăminte în partea din spate sau, pentru un randament maxim, cu buncărul frontal FTender.

Precea
Semăntoare de prășitoare Precea 6000-2CC Super


Cerințele pentru precizie și confortul de deservire s-au păstrat și în tehnica comunală. Cu ajutorul noului IceTiger, AMAZONE pune la dispoziție un distribuitor de material antiderapant complet nou, compatibil cu ISOBUS pentru distribuirea sării și nisipului. Prin transportul unic de material peste banda de transport se pot regla până și cele mai mici cantități și se distribuie optim prin reglarea electrică a punctului de aplicare. IceTiger a fost premiat de juriul târgului demopark 2021 cu o medalie de argint.

Au fost dezvoltate și mașinile pentru întreținerea profesională a spațiilor verzi. Se înregistrează o cerere tot mai mare din partea comunelor pentru tipurile de masini de tuns iarba purtate Grasshopper și mașinile de tuns iarba autopropulsate Profihopper.

Formate de prezentare variate și noi structuri organizaționale pentru o mare apropiere față de clienți

Multe târguri agricole au fost anulate sau reprogramate anul trecut din cauza pandemiei. Din acest motiv, toate noutățile Agritechnica au fost prezentate de AMAZONE în luna octombrie a anului trecut presei internaționale de specialitate în cadrul unei conferințe de presă digitală, care, din fericire, s-a bucurat de un răspuns bun. În plus, AMAZONE informează în permanență despre toate inovațiile sale din 2022 pe propria pagină de internet într-un format digital substitut, sub forma unui tur la 360°. De asemenea, echipa pentru promovarea vânzărilor se ocupă de prezentări individuale la fața locului, pentru a păstra mereu legătura cu agricultorii și contractanții atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al culturilor.

Prin introducerea unei noi structuri a liniilor de produse, în ultimul an AMAZONE a adus tot mai mult domeniile sale de competență în prelucrarea solului, însămânțare, tehnologia îngrășămintelor și protecția plantelor în centrul atenției companiei. Fiecare linie este condusă de un responsabil cu experiență pentru linia de producție. „Cu ajutorul noii structuri obținem mai multă apropiere față de client, precum și conectarea tuturor departamentelor din cadrul companiei”, susțin proprietarii.

Viitorul producțiilor culturilor inteligente

Obiectul AMAZONE este dezvoltarea continuă a tehnologiilor de precizie moderne pentru mai multă sustenabilitate cu un nivel de profit mare și eficiență a costurilor pentru utilizarea în cele mai diverse regiuni agricole. „Identificăm un potențial mare pentru noi și partenerii noștri de vânzări prin promovarea de noi proceduri de agricultură cu mașini agricole flexibile și eficiente”, subliniază asociatul AMAZONE. „În domeniul de testare realizat pe termen lung, Controlled Row Farming, la noua noastră fermă de testare din Wambergen, în imediata apropiere a locației din Gaste, ne ocupăm intens de creșterea biodiversității pentru culturi productive, cultivarea intensivă și utilizarea plantelor însoțitoare. Pe termen mediu și lung, în acest proiect agricol se pot testa și mașini agricole autonome. AMAZONE colaborează cu Startup AgXeed din Țările de Jos. Tema principală a dezvoltării este autonomizarea proceselor de lucru în utilajele purtate prin interfețe deschise și standardizate.”

Pentru AMAZONE , sustenabilitatea începe încă din etapa de fabricație a produselor sale. Pe acoperișurile halelor de producție, compania a instalat sisteme fotovoltaice cu randament energetic mare. Împreună cu utilizarea unor centrale termice de cogenerare, doar în locațiile din Germania, emisiile de CO2 au fost reduse cu aproximativ 7 milioane de tone în ultimii opt ani.

Perspectivă

Forțele care angrenează creșterea cifrelor de afaceri în următorii ani sunt programul de produse extinse cu inovație pentru solurile și clima din diversele regiuni ale lumii, la care se adaptează utilajele AMAZONE, precum și dezvoltarea de noi concepte de utilaje și soluții digitale pentru producția sustenabilă a alimentelor.

Suntem în imposibilitatea de a formula o prognoze privind viitoarea evolutie economică, dată fiind multitudinea de necunoscute în plan economic și politic. În momentul de față, există foarte multe comenzi pentru produsele Amazone, intrate in producție, în contextul problemelor existente la furnizorii de materii prime. Deși eforturile noastre sunt susținute, aceasta situație conduce la întărzieri în producție. Pe de altă parte, escaladarea situației din Ucraina creează o realitate economică ale cărei efecte nu le putem estima, nestiind ce relevanță vor avea. Independent de interesele noastre economice, urmărim cu îngrijorare situația. Găndurile sunt la oameni, la colegii și partenerii  din zonele afectate.

Cenio
Cultivator purtat Cenio 3000 Super